Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μιχάλης Γιάγκας Επικεφαλής συνδυασμού "Αγία Βαρβάρα - ΔΥΝΑΤΉ ΠΟΛΗ": Κύριε Δήμαρχε, οφείλετε να το ξεκαθαρίσετε το θέμα του "ΠΑΝΘΕΟΝ"



Τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του "Πάνθεον" έκανε ο Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός σύμβουλος, Επικεφαλής συνδυασμού "Αγία Βαρβάρα - ΔΥΝΑΤΉ ΠΟΛΗ".

Με έντονο ύφος προκαλεί τον Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνη να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και των οφειλών που απορρέουν από αυτό, τόσο του Δήμου προς Δημόσιους φορείς, όσο και των οφειλετών του προς το Δήμο.
"Συζητούνται πάρα πολλά στην πόλη για το τι έγινε εκείνη την περίοδο. Οφείλετε να το ξεκαθαρίσετε." τόνισε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Γιάγκα:

ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΆΝΘΕΟΝ
"Τι φοβάστε κύριε Δήμαρχε; Γιατί κρύβεστε; Συζητούνται πάρα πολλά στην πόλη για το τι έγινε εκείνη την περίοδο. Οφείλετε να το ξεκαθαρίσετε".

Κύριε Δήμαρχε,

Στις 2/4/18, τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι υποβάλλαμε αίτημα να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και των οφειλών που απορρέουν από αυτό, τόσο του Δήμου προς Δημόσιους φορείς, όσο και των οφειλετών του προς το Δήμο.

Κρίναμε ότι η συζήτηση απαιτούσε τη δική σας παρουσία, του νομικού συμβούλου του Δήμου και όποιου ακόμη κρίνατε αναγκαίο να τοποθετηθεί ή όποιου το επιθυμούσε, όντας γνώστης ή άμεσα εμπλεκόμενος, προκειμένου το σώμα και οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων και της διαμορφούμενης κατάστασης.

Το αίτημα υποβλήθηκε εξ αιτίας της θολής κατάστασης και της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί σε μας, τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και στους Δημότες, από τους αντίθετους ισχυρισμούς τόσο τους δικούς σας, μέσω των υπηρεσιών, αφού εσείς αποχωρήσατε από την αίθουσα και αποφύγατε να τοποθετηθείτε, όσο και του πρώην Δημάρχου.

Μάλιστα αποφύγατε να υπερασπιστείτε τον Νομικό Σύμβουλο ή να του δώσετε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όταν του καταλογίστηκαν λάθος χειρισμοί, αφήνοντάς τον έκθετο.

Στη σημερινή Ημερήσια Διάταξη δεν το εισαγάγατε ως θέμα.
Πιθανόν επειδή δεν έχει υπογραφεί και από τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους για να συμπληρωθεί ο αριθμός 9 που θα καθιστούσε υποχρεωτική την εισαγωγή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν γνωρίζω γιατί οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να συνυπογράψουν το αίτημα. Θεωρώ όμως ότι εσείς έπρεπε από μόνος σας να προκαλέσετε τη συζήτηση.

Τι φοβάστε κύριε Δήμαρχε; Γιατί κρύβεστε; Συζητούνται πάρα πολλά στην πόλη για το τι έγινε εκείνη την περίοδο. Οφείλετε να το ξεκαθαρίσετε.

Εκδώσατε μακροσκελή ανακοίνωση και απαντήσατε στον κ. Ξυνογαλά για το αν παραχωρήσατε ή όχι το κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» για εκδηλώσεις και σιωπάτε, λακίζετε και κρύβεστε για ένα από τα σημαντικότερα θέματα της πόλης, για ένα χώρο που κατάντησε κουφάρι. Ποιοι Χειρισμοί ποίων ανθρώπων έφεραν αυτό το αποτέλεσμα κύριε Δήμαρχε;

Οφείλετε να απαντήσετε, άμεσα. Εσείς οφείλετε να το κάνετε. Έχετε προκληθεί κατ’ επανάληψη. Η αποφυγή, το κρυφτούλι δεν οδηγεί πουθενά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση «Η σιωπή δεν είναι χρυσός» . Εξ’ άλλου όλα θα βγουν στη φόρα. Σπεύσατε λοιπόν το συντομότερο δυνατόν.


Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού "Αγία Βαρβάρα - ΔΥΝΑΤΉ ΠΟΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου