Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Μιχάλης Σελέκος Δήμαρχος Χαϊδαρίου: Ελάτε να συνθέσουμε μαζί την Λαογραφική μας ταυτότητα.


  • Ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στο Χαϊδάρι
  • Σας προσκαλούμε όλους να συνθέσουμε μαζί την Λαογραφική μας ταυτότητα.

Ένα μουσείο που έλειπε από την πόλη πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Το Χαϊδάρι είναι μια πόλη με πλούσιο μωσαϊκό παράδοσης. Οι κάτοικοι της περιοχής μας προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Ιωνίας και του Πόντου.
Η Λαογραφία είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού.

Καθετί που μπορεί να αφορά στον Υλικό βίο και την Λαϊκή δημιουργία αλλά και τον Πνευματικό και Κοινωνικό βίο του παρελθόντος μας, συνιστά την ιστορία μας και την ταυτότητα μας. Συνιστά το ξεδίπλωμα του προγονικού πολιτισμού και των εκδηλώσεων του λαού μας.

Το Χαϊδάρι έχει πλούσια ιστορία που πρέπει να αναδειχθεί και να μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές: Αρχαία Ιερά Οδός, Ιερό Αφροδίτης, Μονή Δαφνίου, Παλατάκι & Κτίριο Γύζη, Σκαραμαγκάς, Μάχη Χαϊδαρίου στις 6-8 Αυγούστου 1826, Δρομοκαείτιο & Ψ.Ν.Α. Δαφνίου, Προφήτης Ηλίας. Αυτά είναι μερικά μόνο σημαντικά σημεία – μνημεία της Πόλης μας που θα έχουν ιδιαίτερη θέση στο μουσείο. Επίσης θα αποτυπωθεί η εξέλιξη της πόλης μας από την κοινότητα των λίγων εκατοντάδων κατοίκων που ήταν μέχρι τη σημερινή μορφή της. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η ανάδειξη του έργου ξεχωριστών ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού που άφησαν το ίχνος τους στην πόλη μας, καθώς και η παρουσίαση όλων των εργατικών, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων που δραστηριοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, καλούμε όλους τους Δημότες να συνεισφέρουν στην δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου προσφέροντας Αντικείμενα, Σκεύη, Πίνακες, Φορεσιές, Υφάσματα, Βιβλία, Εικόνες, Φωτογραφίες και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποτυπωθεί η πλούσια Λαογραφική μας παράδοση.

Σας προσκαλούμε όλους να συνθέσουμε μαζί την Λαογραφική μας ταυτότητα.

Μπορείτε να καλείτε και να συνεισφέρετε στο 213 2047236
Υπεύθυνη Κα Βαρυτιμιάδη Δέσποινα

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Μιχάλης Σελέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου