Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η άστεγη οικογένεια τριμελής, το κράτος απόν. Στο Περιστέρι λειτούργησε η κοινωνική συνοχή!



Η τριμελής οικογένεια (μητέρα, πατέρας και ένα μωρό) που για αρκετές ημέρες χωρίς στέγη και χωρίς εργασία βίωσε, στο Περιστέρι, την τραγική πραγματικότητα του σκληρού και απρόσωπου κράτους.
Τα τρία μέλη της οικογένειας βρέθηκαν να ζουν στα παγκάκια της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου (Εργατικής Πρωτομαγιάς) στην Κηπούπολη ανήμποροι να διαχειριστούν τη ζωή τους, αφού το Ελληνικό κράτος φαίνεται να είναι ουσιαστικά ανίκανο να στηρίξει πραγματικά τόσο ευάλλωτα άτομα.
Ο πατέρας σε οικονομική δυσπραγία, άνεργος από καιρό, η μητέρα εγκυμωνούσα στο δεύτερο παιδί τους, μαζί με το λίγων μηνών μωράκι τους υπο το καθεστώς ¨"νόμιμης" έξωσης, με τo κρατος πρόνοιας  απόν, ανύπαρκτο και αδιάφορο, αλλά το" άλλο το κράτος", το γραφειοκρατικό, το αμείλικτο, να εκδίδει διαταγή έξωσης και να μην υπερασπίζεται το βρέφος και την μητέρα που σύντομα θα φέρει στον κόσμο ένα ακόμη μωράκι, τους έστειλε κυριολεκτικά στο δρόμο…

Και κάπου εκεί ήρθε η ελληνική κοινωνία, η γειτονιά, η αλληλεγγύη, ο αλτρουϊσμός και η κοινωνική συνοχή. 
Οι περιστεριώτες οι οποίοι έγιναν κοινωνοί αυτού του σιωπηρού δράματος, το δράμα που σαστισμένα βίωναν τα άτομα της συγκεκριμένης οικογένειας, έφεραν τα πάνω κάτω.
Η οικογένεια αγκαλιάστηκε από τους περιστεριώτες, και βρέθηκαν λύσεις. Η οικογένεια βρήσκει ένα πρώτο στήριγμα!
Ενεργοποίησαν και το δήμο Περιστερίου.
Η κοινωνική υπηρεσία κάνει ότι μπορεί. Τα κονδύλια ελάχιστα. Η αλληλεγύη του έλληνα αναλοίωτη, δεν την έχουν λυγίσει τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που έχουν φέρει τον Έλληνα σε οικονομικό αδιέξοδο με τους τεράστιους φόρους και τους μισθούς και συντάξεις πετσοκομένους.
Περιστατικά παρόμοια με αυτό γύρω μας πάμπολλα!
Με το κράτος να βάζει την βαρειά σφραγίδα της απουσίας του εκεί που πρέπει να είναι παρόν, συνεχώς και εκνευριστικα.




foto: peristerinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου