Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Δήμος Ιλίου : Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ηρωϊκού Σμηναγού



Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, κατά την έναρξη της Τακτικής Συνεδρίασής του, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στη μνήμη του Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά το παρελθόν ο Δήμος Ιλίου έχει τιμήσει τους ήρωες Επισμηναγό Δημήτριο Στοϊλίδη και Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, από το Ίλιον, που έχασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ εις ένδειξη τιμής στη μνήμη του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε τη ζωή του, κατά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στην νήσο Κίναρο, έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες ονοματοδοσίας οδού της πόλης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Άλλος ένας θαρραλέος πιλότος, που ρίσκαρε τη ζωή του για τη δική μας ασφάλεια, προστέθηκε στο Πάνθεον των Ηρώων της πατρίδας μας και έφυγε από τη ζωή με γενναιότητα και υψηλό αίσθημα καθήκοντος. Όλοι τους παραμένουν Αθάνατοι στη μνήμη μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με κάθε τρόπο, για πάντα, όπως τίμησαν και εκείνοι την Ελλάδα.
Η πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει την τιμή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους εφ’ όρου ζωής και έχει την υποχρέωση να θέσει υπό της προστασία της τα παιδιά των ηρώων, φροντίζοντας για το μέλλον τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου