Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ





Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας, που συνεχίστηκε και για τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχουν οι Γ & Δ τάξη από 8 Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αιγάλεω (2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο και 17ο).

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής, κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας, στο δημοτικό κολυμβητήριο Αιγάλεω.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι: η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία και η υιοθέτηση συμπεριφοράς σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου