Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου - Δικαίωμα στην πόλη


Τέσσερα χρόνια τώρα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια τοπική αυτοδιοίκηση αναπτυσσόμενη μέσα από τις κινηματικές της δράσεις, με την εδραία πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα θεσμό βαθύτατα δημοκρατικό και αρνούμενοι την πρόσληψη της πόλης μας ως ένα πεδίο ρηχής αυτοπροβολής και στείρου παραγοντισμού.

Στο διάστημα αυτό μέσα από τις πολύμορφες δράσεις που αναλάβαμε, συνεχείς παρεμβάσεις των δημοτικών μας συμβούλων στα Δημοτικά Συμβούλια – έντονη παρουσία των φίλων και μελών μας στην πόλη, πετύχαμε πολλά.
Εκφράζοντας με συνέπεια τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, συχνά αντιμέτωποι με μια διοίκηση αναντίστοιχη των περιστάσεων, αντιτάξαμε τις θέσεις μας και με αγωνιστική διάθεση πετύχαμε σημαντικές νίκες προς όφελος της πόλης του Ιλίου και των πολιτών της.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ανταποδίδουμε κάθε μέρα την εμπιστοσύνη όλων εσάς που μας στηρίξατε με την ψήφο σας και μας αναδείξατε τρίτη δύναμη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εργαζόμαστε συστηματικά και σας θέλουμε όλους δίπλα μας!
Για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και αλληλέγγυα!


kk
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ
Οικονομολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου
Επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης


ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ
Προτεραιότητά μας η απόδοση ελεύθερων χώρων στους πολίτες.
ΠΑΡΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Η σκέψη της δημιουργίας ενός χώρου πολιτισμού, ιστορίας και γνώσης του ελληνικού ραδιοφώνου στις παλιές εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που είχε ξεχαστεί το προηγούμενο διάστημα από τη Διοίκηση Ζενέτου. Σήμερα, πολλά χρόνια

 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

μετά, η δημιουργία αυτού του σημαντικού έργου δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλεται στην πρωτοβουλία της Αλληλέγγυας Πόλης.
Η παράταξη μας εκτιμώντας ότι με την ανάδειξη του χώρου, η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου θα μπορέσει να βρει στέγη και ένα σημείο αναφοράς, ενώ με την αξιοποίησή του ο περιβάλλων ελεύθερος χώρος θα αποτελέσει σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής, ήδη από το 2016 πρότεινε τη μετατροπή του σε πάρκο – μουσείο. Πρόταση η οποία, ο όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο Υπουργός ΨΠΤΕ Νίκος Παππάς σε σχετική εκδήλωση – συζήτηση, έγινε δεκτή από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δαπάνη αποκατάστασης των υπαρχόντων κτισμάτων και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογίζεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στο χώρο προβλέπεται να αναπτυχθούν:
·         εκπαιδευτικό εργαστήρι για την Ραδιοφωνία που θα απευθύνεται σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως μαθητές, σπουδαστές, κτλ.
·         εργαστήριο σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων
·         εκθεσιακός χώρος και ψηφιακές αναπαραστάσεις
ενώ θα φιλοξενούνται:
·         εκπαιδευτικά προγράμματα
·         συναυλίες και δρώμενα στους εξωτερικούς χώρους
·         εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
·         ήπιες εμπορικές χρήσεις όπως ένα καφέ
Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την συγκεκριμένη εξέλιξη για την πόλη μας, καθώς θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής και στην διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας του Ιλίου.
Περισσότερες πληροφορίες:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Η Αλληλέγγυα Πόλη, από την πρώτη στιγμή, ανέπτυξε δράση για την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργών πολιτών της περιοχής, συμβάλλοντας καθοριστικά να δοθεί ένα τέλος στην χρόνια απαξίωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης. Σήμερα, μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και τον καθορισμό πλαισίου λειτουργίας, η εικόνα του Πάρκου είναι διαφορετική.
Νέα ελπιδοφόρα εποχή
·         Ενιαίος, δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου.
·         Νέος υγιής, απαλλαγμένος από τα χρέη του παρελθόντος, φορέας διαχείρισης.
·         Τακτική, μηνιαία χρηματοδότηση ύψους 58.000€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων της Αττικής.
·         Αξιοποίηση κονδυλιών από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Αττικής.
Ανάταξη της λειτουργίας και εικόνας του πάρκου
·         Μετά από πολλά χρόνια καταβάλλεται κανονικά τόσο η τρέχουσα μισθοδοσία των εργαζομένων όσο και η καταβολή των εργοδοτικών εισφορών τους.
·         Υλοποιούνται ενέργειες για την αποπληρωμή των οφειλόμενων, από προηγούμενες διοικήσεις, αποδοχών και εργοδοτικών εισφορών.

ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
·         
Πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση σημαντικών χώρων (Θέατρο, Κιβωτός των Σπόρων, κτλ.)
·         Πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση σημαντικού μέρους των υποδομών ηλεκτροφωτισμού.
·         Συντηρούνται τα δέντρα και οι θάμνοι του πάρκου.
·         Γίνονται δενδροφυτεύσεις για την πύκνωση του πράσινου με την συμμετοχή πολιτών.
·         Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την αντιμετώπιση της έλλειψης υδάτων στις τεχνητές λίμνες σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ και την ΕΥΔΑΠ.
Εκπαιδευτικές – κοινωφελείς δραστηριότητες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
·         Εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μαθητές, άλλα και προγράμματα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
·         Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) κατόπιν αιτήματος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
·         Απρόσκοπτη χρήση των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων εντός του πάρκου από τις ομάδες της πόλης μας.
·         Φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων στους προκαθορισμένους για το σκοπό αυτό χώρους.
·         Η «Κιβωτός των Σπόρων» είναι μετά από χρόνια ξανά προσβάσιμη στο κοινό.
·         Κατατέθηκε αίτημα του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης προς το Υπουργείο Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμό του ναϋδρίου του Αγίου Παύλου ως διατηρητέου μνημείου.
Εχθρική η στάση της Διοίκησης Ζενέτου
·         Άρνηση συμμετοχής εκπροσώπου του Δήμου Ιλίου στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης.
·         Απαγόρευση συλλογής απορριμμάτων εντός του Πάρκου κατόπιν σχετικής εντολής του κ. Δημάρχου στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
·         Παραπληροφόρηση των πολιτών του Ιλίου σχετικά με τους χώρους άθλησης.
·         Διεκδίκηση ελεύθερων χώρων πρασίνου εντός του Πάρκου για ασύμβατες χρήσεις (π.χ. παρκινγκ ΙΧ, αμαξοστάσιο ΒΟ)
Περισσότερες πληροφορίες:
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
Ως Αλληλέγγυα Πόλη διεκδικούμε:
·         Επαρκή συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων μικρών ή μεγάλων ελεύθερων χώρων και πλατειών της πόλης μας.
·         Ανάπλαση του σκεπασμένου ρέματος της Εσχατιάς, από τον κόμβο Ιλίου προς Καματερό και τη δημιουργία πράσινης διαδρομής.
·         Αποκατάσταση και δημιουργική επανάχρηση της Βίλας Κωνσταντινίδη για κοινωφελείς πολιτιστικές χρήσεις.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
·         Αναβάθμιση της πλατείας Φοινίκων.
·         Μεταφορά του νεκροταφείου της πόλης σε νέο λειτουργικό χώρο και δημιουργία πάρκου στον χώρο που θα αποκαλυφθεί.
·         Ενοποίηση των οργανωμένων και διάσπαρτων χώρων πράσινου σε ένα ενιαίο, λειτουργικό δίκτυο «πράσινης διαδρομής» που θα ενώνει της γειτονιές της πόλης μας.


ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
Ως Αλληλέγγυα Πόλη τονίσαμε εξ’ αρχής ότι η πόλη μας έχει αποδειχτεί ανοχύρωτη απέναντι στο κίνδυνο πλημμύρας. Το απέδειξαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2014 και 2015, ιδιαίτερα στις περιοχές της Ζωοδόχου Πηγής, του Αγίου Φανουρίου και όχι μόνο.
Αδιαφορία από την Διοίκηση Ζενέτου
·         Παρότι η Περιφέρεια Αττικής τροποποίησε από την πρώτη στιγμή τον προϋπολογισμό της, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό κονδύλι για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα, η Διοίκηση του Δήμου δεν διέθετε την απαραίτητη μελέτη για να εντάξει το σχετικό έργο προς χρηματοδότηση και να κατασκευάσει τους απαραίτητους αγωγούς όμβριων υδάτων. Χρειάστηκαν 2 καταστροφικές πλημμύρες και ισχυρές πιέσεις για να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες.
·         Αδιάφορη αποδείχτηκε και στο ζήτημα του από χρόνια «μπλοκαρισμένου» έργου του εγκιβωτισμού του ρέματος της Φλέβας, που έθετε σε κίνδυνο την περιοχή του Αγίου Φανουρίου.
Η πόλη θωρακίζεται
Μετά τις συντονισμένες ενέργειες και συνεχείς παρεμβάσεις τόσο της Αλληλέγγυας Πόλης, όσο και ενεργών πολιτών:
·         η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Ιλίου, προϋπολογισμού 3.252.020,81 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) που αφορούν εργασίες κατασκευής αγωγών όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 4,30 χλμ. Περίπου, σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας (Ζωοδόχος Πηγή, Παλατιανή, Άγιος Νικόλαος, Μιχελή, Άγιος Φανούριος).
·         το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από χρόνια 

ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ

απραξίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έθεσε σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση των έργων εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς, παρά την οδό Φλέβας, και τη δημιουργία «πράσινης διαδρομής» στον χώρο πάνω από αυτό. Ένα αναγκαίο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Η Αλληλέγγυα Πόλη διεκδικεί:
·         Άμεση ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των παραρεμάτιων δικτύων της Εσχατιάς.
·         Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας του Δήμου. Δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας για την σύνδεση όλων των διαμερισμάτων μεταξύ τους, καθώς και με τους κοντινούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.
·         Επίσπευση της κατασκευής και της διέλευσης του ΜΕΤΡΟ από την πόλη μας και τη σύνδεση του με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
·         Διαμόρφωση των κύριων λεωφορειακών αξόνων της πόλης (Ελαιών, Αγ. Νικολάου, Καλπακίου, Λεωφόρου Παλατιανής) με ανακατασκευή πεζοδρομίων, διαβάσεις πεζών κα.
·         Απομάκρυνση του δημοτικού νεκροταφείου από την Λ.Θηβών. Δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού νεκροταφείου για τις ανάγκες του Δήμου.
·         Βιοκλιματικό σχεδιασμό όλων των τεχνικών έργων και παρεμβάσεων.
·         Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ψηφιακή αναβάθμιση της πόλης.
Οι «έξυπνες πόλεις» δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επιλογή και ανάγκη. Δίνουν λύσεις στο πρόβλημα της ραγδαίας περιβαλλοντικής υποβάθμισης, της αύξησης της κίνησης στους δρόμους και των περιορισμένων πόρων. Οι πόλεις μας να γίνουν περισσότερο βιώσιμες και φιλικές στον πολίτη.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ως Αλληλέγγυα Πόλη διεκδικούμε την υιοθέτηση ενός νέου εναλλακτικού μοντέλου αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, διαλογής στην πηγή, ώστε να ανακυκλώνεται ή επαναχρησιμοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος τους, ενώ να απορρίπτεται ένα μικρό μόνο μέρος σε μικρούς χώρους διάσπαρτους ανά την Αττική, με την ελάχιστη περιβαλλοντική και κοινωνική όχληση.
Στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικούμε:
·         Δημιουργία Πράσινων Σημείων και Πράσινων Γωνιών όπου οι δημότες θα μπορούν να αποθέτουν (χωριστά συλλεχθέντα) ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), ώστε να προωθούνται στη συνέχεια για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση.
·         Εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία και την αξία της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και γενικά της πρόληψης.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
·         Καθιέρωση κινήτρων προς τους επαγγελματίες της πόλης για τη μείωση της χρήσης πλαστικών ή άλλων μη ανακυκλώσιμων συσκευασιών.
·         Λήψη πρωτοβουλιών για την σημασία της κομποστοποίησης και της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή.
·         Εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων στα σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον ορθό τρόπο συμμετοχής στην ανακύκλωση.
·         Απομάκρυνση του αμαξοστασίου και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου από το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Μεταφορά του σε νέο, σύγχρονο και κατάλληλο χώρο.
·         Οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
Το νέο μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής οφείλει να είναι η αφετηρία για μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα σέβεται τον πολίτη και το περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι συμμέτοχοι.
Περισσότερες πληροφορίες:


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ως Αλληλέγγυα Πόλη προσδίδουμε εξίσου μεγάλη σημασία και στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς δίνουν τη δυνατότητα δημιουργικής διεξόδου στους πολίτες, ιδιαίτερα στους νέους, από τα νοσηρά προβλήματα και τις μάστιγες της εποχής (ανεργία, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, κρίση αξιών, κ.α.) αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.
Διεκδικούμε:
·         Στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
·         Εξασφάλιση ίσης πρόσβασης των πολιτών στις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και χώρους του Δήμου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

.eakiliou

·         Εξορθολογισμό, διαφάνεια και ίση μεταχείριση των συλλόγων και των ομάδων σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυσή τους.
·         Αναβάθμιση της λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Ιλίου για την προσέκλυση νέου κοινού.
·         Επανέκθεση, αξιοποίηση της ιστορικής συλλογής των θεάτρου σκιών του καραγκιοζοπαίχτη Σπυρόπουλου, που σήμερα στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο στην οδό Μελίκης, χωρίς ωστόσο να είναι προσβάσιμη στο κοινό.
·         Εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των υπαρχόντων πολιτιστικών δομών (πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη κλπ.)
·         Δημιουργία μιας βασικής πολιτιστικής μονάδας σε κάθε συνοικία (βιβλιοθήκη, αίθουσες μουσικής – χορού – διαλέξεων) σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.
·         Ανακατασκευή της κολυμβητικής δεξαμενής του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης και την αξιοποίησή της τόσο για τις ανάγκες του Κέντρου, όσο και για τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου.
·         Κατασκευή δύο κλειστών γυμναστηρίων και ενίσχυση των δημοτικών προγραμμάτων άθλησης ενηλίκων.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η υπεράσπιση όσων άδικα επωμίστηκαν το βάρος της οικονομικής κρίσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αλληλέγγυα Πόλη. Επιδιώκουμε την ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους, ώστε να υφάνουμε ένα δίχτυ προστασίας των συμπολιτών μας από την ανθρωπιστική κρίση.
Ως Αλληλέγγυα Πόλη πιέσαμε από την πρώτη στιγμή για την εφαρμογή του νόμου για την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τα ανταποδοτικά τέλη. Θεωρούμε αναγκαίες, στηρίζουμε και ελέγχουμε για την χρηστή εφαρμογή τους, πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση με φορέα υλοποίησης τους Δήμους, όπως το ΤΕΒΑ, τα Κέντρα Κοινότητας– Παράρτημα Ρομά, τη χορήγηση Ειδικού Βοηθήματος Επανασύνδεσης Ρεύματος κ.α. Παράλληλα, διεκδικούμε τη διεύρυνσή τους, ενώ με τη δράση μας 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

στηρίζουμε τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της πόλης μας για να ανταποκριθούν στο έργο τους.
Ταυτόχρονα παλεύουμε για μια κοινωνία που δεν θα έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πολιτικές και καθένας θα μπορεί να ζει αξιοπρεπώς από την εργασία του. Έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς κοινωνικές ανισότητες.
Διεκδικούμε:
·         Κοινωνικές πολιτικές, αξιοπρεπείς και στοχευμένες, ικανές να ανταποκριθούν στις εκρηκτικές ανάγκες της κοινωνίας.
·         Ίδρυση και λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών. Αύξηση των διαθέσιμων θέσεων για περισσότερα παιδιά.
·         Αναβάθμιση των δύο Γενικών Νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας, «Αττικό» και «Αγία Βαρβάρα». Ενίσχυσή τους με επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό.
·         Ίδρυση τεσσάρων τουλάχιστον Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του Ιλίου.
·         Αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.
·         Πάταξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών που εμποδίζουν την εύκολη και άμεση πρόσβαση των δημοτών στις δομές και τα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου.
·         Ουσιαστική αναβάθμιση του Γραφείου Υποστήριξης Ανέργων του Δήμου ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους άνεργους συμπολίτες μας.
·         Ενίσχυση της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την υποστήριξη εγχειρημάτων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
·         Σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.
·         Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
ΟΜΠΡΕΛΑ
Το 2014 η Αλληλέγγυα Πόλη θέλοντας να στεγάσει δραστηριότητες, διαδικασίες και δομές της αποφάσισε να “ανοίξει” τον Πολυχώρο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού “Ομπρέλα”. Έναν 

ΟΜΠΡΕΛΑ

πραγματικά ανοιχτό κοινωνικό χώρο, ένα χώρο που σήμερα αποτελεί σημείο συνάντησης πολλών ενεργών πολιτών της πόλης μας και όχι μόνο.
Κάτω από την “Ομπρέλα” μας, η οποία βρίσκεται στην οδό Μενελάου 90 στο Ίλιον, φιλοξενούμε πολιτικές συζητήσεις, προβολές ταινιών, θεματικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες δραστηριότητες. Επίσης στεγάζει δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ενεργών πολιτών, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου και το Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου, των οποίων η δράση αποτελεί ασπίδα προστασίας και ανακούφισης για εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Ενημερωθείτε για την δραστηριότητα της «Ομπρέλας» στον σύνδεσμο:


--
Δημοτική Παράταξη Ιλίου
Αλληλέγγυα Πόλη
Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ
Διεύθυνση: Μενελάου 90, Ίλιον Τ.Κ. 13122
Τηλέφωνο: 212-1052089


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου