Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Δημήτρης Μπουραΐμης: «Η διοίκηση Παππού μετέτρεψε τον πρώην δήμο Ζεφυρίου σε γειτονιά των Άνω Λιοσίων»



Ο πρώην δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης με ανακοίνωσή του άμεσα κατηγορεί την διοίκηση  Παππού για την αποχώρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από την περιοχή του Ζεφυρίου. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του: 
"Η τελευταία πράξη του δράματος που ζει το Ζεφύρι, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Παππού, παίζεται σήμερα με την αποχώρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από την περιοχή. Μια αποχώρηση για την οποία η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η πρώτη πράξη παίχθηκε τον Ιούνιο του 2015, όταν η διοίκηση του δήμου Φυλής, δια των δημάρχου Χρήστου Παππού και αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη, αποφάσισε να μεταφέρει τις καταθέσεις του δήμου στην Τράπεζα Πελοποννήσου, μια τράπεζα μη συστηματική, η οποία λίγο αργότερα βάρεσε «κανόνι».
Η δεύτερη πράξη παίχθηκε το Μάιο του 2017, με την απόφαση για μεταφορά των καταθέσεων του δήμου από την Εθνική Τράπεζα στη Eurobank. Απόφαση που έλαβε χωρίς να υπολογίσει τα κοινωνικά κριτήρια, με μόνο γνώμονα το κέρδος και γνωρίζοντας ότι υπήρχε ένα μόνο υποκατάστημα, στα Άνω Λιόσια. Αποτέλεσμα ήταν να μετατρέψει τον πρώην δήμο Ζεφυρίου σε γειτονιά των Άνω Λιοσίων.Επιπλέον, δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι η Εθνική Τράπεζα υπήρξε σημείο αναφοράς για την περιοχή και ότι προσφορές του τύπου «μείνετε και σας πληρώνω το ενοίκιο» είναι αστείες σε σοβαρά Ιδρύματα.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και με δελτία Τύπου, είχε προειδοποιήσει για τις καταστροφικές επιλογές στις οποίες προχωρούσε η διοίκηση Παππού, θεωρώντας την περιουσία του δήμου ιδιοκτησιακό της δικαίωμα και όχι περιουσία των δημοτών και των επόμενων γενεών. Είχε, επίσης, προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με την ανάπτυξη της περιοχής και να μην αφήσει την αγορά να μαραζώσει. Σήμερα, σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, σχεδόν όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά.
Την περίοδο 2011-2014, με δυο μνημόνια και μια επίπονη διαδικασία οικονομικής προσαρμογής στη χώρα και το δήμο, η αγορά άντεξε και δεν έφυγε τίποτε από την περιοχή.
Την περίοδο 2014-2019, με ένα μνημόνιο και «πλεόνασμα» χρημάτων στη διοίκηση του «ναι σε όλα», η αγορά νέκρωσε, υπηρεσίες έφυγαν, συρρικνώθηκαν τα πάντα.
Οι πολίτες έχουν κρίση. Ας κρίνουν."
Δημήτρης Μπουραΐμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου