Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η πρόκληση της Σχολικής Επίδοσης: ευκαιρίες και κίνδυνοι για έφηβους, οικογένεια και σχολείο - Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου





Την Τετάρτη 21 Μάρτη 2018- Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαϊδαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου με θέμα:

" Η πρόκληση της Σχολικής Επίδοσης: ευκαιρίες και κίνδυνοι για έφηβους, οικογένεια και σχολείο".

Εισηγήτρια ήταν η κ. Έλενα Μαστοράκη, Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Περιστερίου - Κοινωνική Λειτουργός- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Κοινωνιολόγος.
Κάποια σημεία στην όλη συζήτηση είχαν βαρύνουσα σημασία όπως:

α) Η συμπεριφορά του εφήβου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αναφορικά με τη σχολική πραγματικότητα.
β)Στο αν το σχολείο και κυρίως το Λύκειο δίνει τη δυνατότητα στον έφηβο-μαθητή να αναπτύξει τις δεξιότητές του και αν διαμορφώνει τις συνθήκες ώστε να αναπτύξει ολόπλευρα την προσωπικότητά του.
γ) Στο τι σημαίνει "καλός" μαθητής και πως προσεγγίζεται αυτός ο χαρακτηρισμός από την πλευρά των εκπαιδευτικών-σχολείο και πως από την πλευρά των γονέων.
δ) Σε τρόπους διαχείρισης προβλημάτων παραβατικότητας και ο ρόλος των γονέων στην επίλυσή τους.
ε) Στη βοήθεια που πρέπει να παρέχει το σχολείο και οι γονείς για τη σωστή επιλογή από τον υποψήφιο της σχολής που αρμόζει στα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του. Ο γονέας πρέπει να συζητά, να συμβουλεύει δεν επιβάλλει όμως την άποψή του!


Η συζήτηση είχε έντονα διαδραστικό χαρακτήρα με ερωτήσεις και απαντήσεις, αλλά και ουσιώδεις παρεμβάσεις από τους γονείς ,όπως επιπλέον και από τη μαθήτρια του σχολείου που με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου