Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Αλληλέγγυα Πόλη: Δικαίωση των χρόνιων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας, η δημιουργία του Πάρκου-Μουσείου Ραδιοφωνίας




Ύστερα από χρόνια διεκδικήσεων από την τοπική κοινωνία, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ιλίου που έρχεται από πολλές δεκαετίες πίσω, γίνεται πράξη.

Στην του ομιλία στις 14/2/18 στο Δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης-συζήτησης για τη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε την αποδοχή της πρότασης της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη», για να μετατραπεί ο Σταθμός Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας σε πάρκο-μουσείο, δηλαδή σε έναν χώρο που θα στεγάσει την ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ο περιβάλλων χώρος θα αποτελέσει σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αποκατάσταση των υπαρχόντων κτισμάτων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογίζεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι δραστηριότητες που προβλέπεται να αναπτυχθούν στο πάρκο με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου και της ΕΡΤ είναι: σχολή Ραδιοφωνίας για ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως μαθητές, εργαστήριο σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, εκθεσιακός χώρος και ψηφιακές αναπαραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και happenings στους εξωτερικούς χώρους, εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Επιπλέον, προβλέπονται πολύ ήπιες εμπορικές χρήσεις, όπως ένα καφέ ή ένα αναψυκτήριο.

Όπως, ανακοίνωσε ο Υπουργός στους παρευρισκόμενους, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και το Υπουργείο Οικονομίας, προωθεί την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και υλοποιεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσης και αδειοδότησης του έργου, προκειμένου εντός του 2018 να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και η εγκατάσταση του αναδόχου.

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη», θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την συγκεκριμένη εξέλιξη για το Ίλιον, καθώς θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής και στην διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας της πόλης. Τέλος, δηλώνουμε ότι η απόδοση των ελεύθερων χώρων του δήμου μας προς τους πολίτες ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητά μας κι η διεκδίκησή τους κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας.
Ίλιον, 15/2/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου