Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο Α.Τρίτσης - Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας στο αίτημα του Φορέα Διαχείρισης και της τοπικής κοινωνίας




Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο αίτημα του Φορέα Διαχείρισης και της τοπικής κοινωνίας για την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον, όπως έγινε γνωστό ύστερα από ερώτηση σε επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη στη βουλή.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, καθώς η Δυτική Αθήνα – μια περιοχή που δεν διαθέτει ως σήμερα ανάλογη δομή – θα αποκτήσει, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περίπου 70.000 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

«Δεν θα επιχειρηματολογήσω υπέρ των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Για όλα αυτά που είπατε υπερθεματίζω κι εγώ. Στην Αττική γνωρίζετε ότι υπάρχουν τέσσερα τέτοια κέντρα, στην Αργυρούπολη, στη Δραπετσώνα, στο Λαύριο και στην Ελευσίνα.

Ως προς τη λειτουργία του ΚΠΕ στο Πάρκο «Τρίτσης», τα καλά νέα είναι ότι είναι στο γραφείο μου προς υπογραφή. Το έλεγξα σήμερα το πρωί. Έχει περάσει από όλες τις υπηρεσίες. Ξέρετε, είναι μια περίπλοκη διαδικασία, άρα σημαίνει ότι θα φύγει από το γραφείο μου αύριο ή μεθαύριο, αφού κάνουμε τους τελικούς ελέγχους και θα προχωρήσει στη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κ.λπ., άρα προφανώς έχουμε κάνει αποδεκτό το αίτημα και ελπίζουμε να έχει θετικές επιπτώσεις και στην περιοχή και στην τοπική κοινωνία», ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου