Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Με αποτελέσματα η συνάντηση Με αποτελέσματα η συνάντηση Καπλάνη – Σταθάκη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη.

 Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου που προΐσταται, τα οποία συνδέονται με τη βελτίωση σημαντικών λειτουργικών αναγκών της πόλης, ζητώντας την ταχύτερη δυνατή προώθηση και υλοποίησή τους.
  • Συγκεκριμένα τέθηκε η αναγκαιότητα άμεσης επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη, καθώς αυτό θα στηρίξει ουσιαστικά βασικές ανάγκες των κατοίκων και ιδιαίτερα των επαγγελματιών. 
  • Παράλληλα ζητήθηκε να εξετασθεί η δυνατότητα θέσπισης ειδικού τιμολογίου στους χώρους φιλοξενίας κοινωφελών δραστηριοτήτων του Δήμου.
  • Για την συνέχιση του προγράμματος «Πράσινη Γειτονιά» που αναβαθμίζει ενεργειακά  και αισθητικά το συγκρότημα των εργατικών πολυκατοικιών στην κάτω Αγία Βαρβάρα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της χρηματοδότησης, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης, του πολύ σημαντικού αυτού προγράμματος. 
  • Στο τραπέζι της συνάντησης επίσης τέθηκε από τον Δήμαρχο μία καινοτόμα πρόταση που αφορά τον κλάδο επαγγελματιών εστίασης που λειτουργούν delivery. 
  • Ζητήθηκε από τον Υπουργό η θέσπιση κινήτρων έτσι ώστε να αντικατασταθεί ο υπάρχων στόλος δίτροχων με  νέα ηλεκτροκίνητα. 
  • Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων, στην μείωση της ηχορύπανσης και κυρίως θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την πρόληψη ατυχημάτων και για πιο ασφαλή οδήγηση μέσα στις πόλεις. 
  • Προτάθηκε μάλιστα ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας να είναι από τους πρώτους που θα διαθέτει δημόσιο σταθμό παροχής, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.
  • Τέλος ζητήθηκε από τον Υπουργό η προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων σε ότι αφορά τη μη λειτουργία του «Πάνθεον», ώστε επιτέλους να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να δοθεί σύντομα η δυνατότητα  επαναλειτουργίας του.

Ο Υπουργός στο κλείσιμο του διαλόγου τόνισε ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου είναι σημαντικά και ότι παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, σε στενή συνεργασία, με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα χρόνια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου