Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 


Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης εγκαινίασε την Παιγνιοθήκη Αιγάλεω, που θα λειτουργεί στον στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώην 2ου Λυκείου στη οδό Θηβών 250.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, τόνισε τη σημασία του θεσμού και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στέλιος Βασιλειάδης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την στήριξή τους και τους μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγάλεω, οι οποίοι δώρισαν έναν φορητό υπολογιστή που ανακατασκεύασαν οι ίδιοι.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω νέα εποχή», κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου και Γιάννης Αγαπίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, κ. Δέσποινα Γιαμώδη, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, κ. Δώρα Δεδεσκή, ο Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, κ. Ιωάννης Μπίστας, η Υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης του Δήμου Κερατσινίου, κ. Ματίνα Τοτσάνη, ο Διευθυντής του 1ου Εσπερινού Λυκείου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, κ. Παναγιώτης Σακελλαρίου, η Διευθύντρια του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αιγάλεω, κ. Ελπίδα Τσουκιά και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Γέφυρα Ζωής» Α.με.Α., κ. Δημήτρης Μελιδωνιάτης.

Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, όπου παιδιά και έφηβοι με αναπηρία έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα.


 Όλα μαζί μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους. Η οργάνωση και λειτουργία της Παιγνιοθήκης γίνεται από τα μέλη της, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5902082/210-5982406.

H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και είναι μέλος της I.T.L.A. (Διεθνής Οργάνωση Παιγνιοθηκών). Βασικός σκοπός της είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Διοργανώνει σεμινάρια για την επιμόρφωση των εθελοντών, επιστημονικές ημερίδες και παιδότοπους σε διάφορες γειτονιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου