Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δημήτρης Μπίρμπας Δήμαρχος Αιγάλεω: Δυστυχώς διάταγμα για το mall υπεγράφει και θα γίνει!




Ερώτηση για τη στάση του δήμου σε σχέση με την επερχόμενη κατασκευή του mall στην Ακαδημία Πλάτωνος έκανε στις 25/1/18 ο Δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Μάνδρος, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κατασκευή στις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας τόνισε:
"Δυστυχώς  διάταγμα για το mall υπεγράφει και θα γίνει!
Προς το παρόν όλα γίνονται σε χώρους του Δήμου Αθηναίων.
Υπήρχε μια πρώτη συνάντηση για να δούμε αν υπάρχουν ανταποδοτικά μέτρα.
Αυτό από τη στιγμή που θα υλοποιηθεί  θέλουμε να πάρουμε κάποια πράγματα για να ωφεληθεί ο δικός μας δήμος.
Ακόμη δεν υπάρχει κάποιο μνημόνιο συνεργασίας. Όταν γίνει κάτι θα σας ενημερώσω .
Στην πρώτη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος  Αθηναίων κ. Βαρελάς και εκπρόσωποι του υπ. Πολιτισμού.  Ο κ. Παχατουρίδης είχε κληθεί αλλά δεν πήγε .
Πιστεύω πως θα ξεκινήσουν την υλοποίηση του έργου μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια διότι είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να διευθετηθούν.
Αυτό που συζητήσαμε με τον κ. Βαρελά αλλά και με το υπ. Πολιτισμού είναι πως αφού ξεκαθαριστεί το τοπίο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας.
Σε ένα μνημόνιο συνεργασίας έχουν συμπεριλάβει να μας βοηθήσουν στην μελέτη ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου και να γίνουν μερικές άλλες παρεμβάσεις που έχουμε συναποφασίσει.  Επικοινώνησαν μαζί μας τηλεφωνικά λόγω της προηγούμενης απόφασης μας ως δήμος, που μας βρίσκει αντίθετους με το όλο εγχείρημα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκικας ζήτησε να γίνει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση γιατί από την επόμενη βδομάδα αρχίζουν τις ενέργειες για αδειοδότηση του έργου και το μόνο που γράφει μέσα το διάταγμα  είναι ότι θα δαπανηθούν γύρω στα 3 – 3,5 εκ. σε αναπλάσεις για το δήμο Περιστερίου και Αιγάλεω Τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ο κ. Μπίρμπας απάντησε πως η διοίκηση είναι σταθερή στην προηγούμενη απόφαση του Δήμου ενάντια στο Mall, είναι θετική σε μια συζήτηση και περιμένει να εξελιχθεί η κατάσταση και να ενημερώσει το σώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου