Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Β. Σίμος Δήμαρχος Πετρούπολης: Με το Πανεπιστήμιο Δυτικής θα παρέχεται τσάμπα εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις και τους εφοπλιστές





ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

      Την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου με όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, με θέμα την δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

   Μετά την εισήγηση του Υπουργού, όπου παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για το θέμα, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Πετρούπολης, ο οποίος ανέφερε ότι με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δεν λύνεται, αλλά διατηρείται η κατηγοριοποίηση σχολών και αποφοίτων και η κατεύθυνση υποβάθμισης και ευελιξίας των σπουδών.

   Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι προχωρά παραπέρα η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, των τμημάτων και των αποφοίτων, κάτι που συνεπάγεται τη συνολική υποβάθμιση της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

   Πανεπιστημιακά πτυχία επιπέδου master, πανεπιστημιακά πτυχία επιπέδου bachelor, διετή προγράμματα και επιπλέον οι παλιοί απόφοιτοι των ΤΕΙ (που το πτυχίο τους δεν θα αναγνωρίζεται ως πανεπιστημιακό) συνθέτουν ένα διαβαθμισμένο «μωσαϊκό» για τα ίδια ουσιαστικά επιστημονικά αντικείμενα και τα ίδια επαγγέλματα.

   Τόνισε, επίσης, ότι με το Πανεπιστήμιο Δυτικής υλοποιείται ο νόμος για διετή προγράμματα κατάρτισης που θα παρέχουν ουσιαστικά τσάμπα εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις και τους εφοπλιστές μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας.

   Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να διαμορφωθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με βάση τις δυνατότητες της εποχής, τα οποία θα αποβλέπουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων, διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

   Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πετρούπολης τόνισε ιδιαιτέρως ότι είναι απολύτως απαραίτητο η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογική εξέλιξη να αποσκοπούν στην εξύψωση της λαϊκής ευημερίας και να τεθούν πραγματικά στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου