Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικού Τομέα Αθηνών .






Οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση απ’ την ομάδα «ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ» με το θεατρικό έργο « Τα κάναμε Παραμυθοσαλάτα » .

Στη συνέχεια κόψαμε την πίτα μας με την ευχή οι Τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους να έχουν δύναμη και υγεία για τη νέα χρονιά.
Το παρόν έδωσαν : Ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Π. Λύκος, Β. Μπέτσης, Τ. Θεοδωράκος και οι Δημοτιικοί Σύμβουλοι Τ. Καλιάφας, Κ. Τσερούλα απ’ τη Δημ. Πλειοψηφία καθώς και οι Δημ. Σύμβουλοι Ν. Ζούτσος (ανεξάρτητος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ) , Σ. Παπαδόπουλος (ανεξάρτητος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων) και οι επίσης ανεξάρτητοι Γ. Βαθειώτης, Θ. Δημητρίου και Α. Πλέστης.

Επίσης παραβρέθηκαν : η κ. Δ. Μανιάτη σαν εκπρόσωπος του Υπουργού Ν. Παππά, ο αντιπρόεδρος του Συλλ. Κρητών Περιστερίου κ. Κοτρωνάκης, ο Πρόεδρος του 1 ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Π. Λουκόπουλος, εκπρόσωπος του συλλ. «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», ο κ. Γ. Ναυπλιώτης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Περιστερίου πατήρ Λ. Κονναλάκης, ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου μας κ. Ι. Παπαγιάννης και από τον τοπικό Τύπο οι κ.κ. Λυμπερόπουλος, Καλαντώνης, Γκίκας. Χαιρετισμούς έστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σ. Τζόκας καθώς και ο πρώην Υπουργός και εκπρόσωπος του κόμματος της «Λαικής Ενότητας» κ. Δ. Στρατούλης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, μέλη του Συλλόγου, καλώντας τους για συνεχή παρουσία και στις διεκδικήσεις των τριτέκνων ώστε να μην τιμωρούνται οι τρίτεκνοι επειδή έχουν παιδιά.

Αλλά να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος της χώρας, πολιτικές ενίσχυσης της οικογένειας και όχι μείωσης των επιδομάτων, όπως ψηφίστηκαν από τη Βουλή με την 3 η αξιολόγηση.

Τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά και την οικογένεια. Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις «ΑΥΡΑ», «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ», 3 E, Vikos, Σκλαβενίτης, Δουκλιάς, Τσολάκη, Πυρήνας, Αντώνης Λακιώτης, Κουκουγιάννης για τη βοήθειά τους στο Σύλλογο και τα μέλη μας.



Ο Λόγος Προέδρου                                 

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητά μας  μέλη του Συλλόγου, Αγαπητά παιδιά ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, καλή και δημιουργική Χρονιά με πολλά χαμόγελα σε εμάς και τις οικογένειες μας με αισιοδοξία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την νέα χρονιά και για τον Σύλλογο και για τον τόπο. 

Ο σκοπός του Συλλόγου από ιδρύσεως του είναι να διεκδικεί με τους άλλους Συλλόγους από όλη την Ελλάδα από κοινού με την ομοσπονδία μας ''Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε'' την πλήρη εξομοίωση των Τριτέκνων Οικογενειών με τις Πολύτεκνες Οικογένειες αλλά και ότι άλλο αναλογεί θεσμικά τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Δυστυχώς η νέα χρονιά μας αφήνει άφωνους από την Κυβέρνηση αφού  έρχεται να περικόψει τα όρια των επιδομάτων για τις Τρίτεκνες Οικογένειες και από 45.000ευρώ τα μειώνει στα 33.750ευρώ, αλλά κυρίως να κόψει τα επιδόματα σε περισσότερες από 70 χιλιάδες οικογένειες μέχρι και 600 ευρώ ετησίως.

Τιμωρεί οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά , αντί να θεσμοθετεί όπως έπρεπε πολιτικές στήριξης. Τα μέτρα αυτά πλήττουν εκείνους που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος  της κοινωνίας, οι οποίοι με πολύ μόχθο και καθημερινές θυσίες συνέβαλλαν να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα τις Χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, που επιλέγει η Κυβέρνηση, δεν δίνεται η ευκαιρία στις Οικογένειες να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Αντί να στηριχθεί η Οικογένεια, η δημιουργία Οικογένειας.  Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τις προωθούμενες διατάξεις που καταφέρονται σε βάρος τον Τρίτεκνων Οικογενειών και άνω και εφόσον έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή να καταψηφιστούν από το σύνολο των Βουλευτών του Κοινοβουλίου. 

Τα επιδόματα είναι μια μικρή ανάσα στην μεγάλη ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας, αλλά και τη φοροεπιδρομή  που μας έχουν επιβάλλει. Εμείς ως Τρίτεκνοι  δεν ζητάμε επιδόματα, ΔΟΥΛΕΙΑ για εμάς και τα παιδιά μας θέλουμε, για να ζούμε με
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.                                                                                                                 



Κύριοι του Κοινοβουλίου ταχθήκατε να υπηρετήσετε τον λαό, περιμένουμε από εσάς να δείτε τις ανάγκες και στην παρούσα φάση που η οικονομική δυσχέρεια έχει φτάσει στην δυσκολότερη ανάγκη για την επιβίωση στις Πολυμελείς Οικογένειες πιστεύουμε από εσάς στα λόγια που έχουν ειπωθεί και τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί από την Ομοσπονδία μας να γίνουν πράξεις σας.

Μέτρα οικονομικής στήριξης τον Οικογενειών μας και όχι τιμωρία  για εμάς και τα παιδιά μας. Πρέπει να σταματήσετε όλοι και στο όνομα τις οικονομικής κρίσης να σφυρίζεται αδιάφορα.

Η ειδική φροντίδα του κράτους προς την Πολυμελή Οικογένεια είναι δικαίωμα το οποίο της εξασφαλίζει η τεράστια προσφορά της προς την Πατρίδα και το Έθνος, δεν πρόκειται για φιλανθρωπία δεν είναι προϊόν συμπάθειας και οίκτου αφού η εξυπηρέτηση των Πολυμελών Οικογενειών αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.  Ευχαριστούμε, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Κ.Κ Χρυσόστομο για την βοήθεια που προσφέρει στον Σύλλογο και τα μέλη μας.   

Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους του Κοινοβουλίου, τον Υπουργό ψηφιακής πολιτικής τηλεπικοινωνίας και ενημέρωσης Κ. Νίκο Παππά και την εκπρόσωπο του Κα. Δώρα Μανιάτη  για την προσφορά τους σε τρόφιμα από τα ελληνικά ταχυδρομεία που διενεμήθησαν σε 55 Οικογένειες ασθενέστερες οικονομικά.

                                              
Ευχαριστούμε τον κ. Φώτη Κουβέλη για το μήνυμα που μας έστειλε , καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρο Τζόκα ,αλλά και τον πρώην υπουργό και εκπρόσωπο της Λαϊκής Ενότητας  κ. Δημήτρη Στρατούλη για τις ευχές που μας απέστειλαν αλλά και για την ακούραστη συμπαράσταση τους στα αιτήματα των τριτέκνων και τις δράσεις μας.           

Ευχαριστούμε τον κ. Ανδρέα  Παχατουρίδη  και το Δημοτικό Συμβούλιο, τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους για την στήριξη τους στον Σύλλογο μας.

Ομοίως, ευχαριστούμε τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τις παρατάξεις των όμορων Δήμων Αγίων Αναργύρων Καματερό, Πετρούπολης, Ιλίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας για την προσφορά τους στα μέλη μας και δημότες του.   

                                 
Ευχαριστούμε τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας κ. Ιωάννη Παπαγιάννη ,την Αδελφότητα  Κρητών Περιστερίου.                         
Ευχαριστούμε ,τον κ. Ναυπλιώτη Ιωάννη από την Μ.Κ.Ο Θεόφιλος ο οποίος και διέθεσε 13 τόνους πατάτες στον Σύλλογο μας για τα μέλη του.           
Ευχαριστούμε τα catering avra για την ευγενική τους προσφορά και την βασιλόπιτα που διέθεσε στον Σύλλογο μας. Επίσης τα super market Σκλαβενίτης, στην εταιρία 3Ε, την εταιρία βίκος, το υποκατάστημα της eurobank  και την κα. Ελένη Παπαχρόνη για την στήριξη τους στον Σύλλογο μας.     

Ευχαριστούμε τον τοπικό τύπο Αναγέννηση Περιστερίου, Πρώτη Περιστερίου και pitsounicity.gr.  για την παρουσία τους  καθώς και όλα τα μέσα της Δυτικής Αθήνας για τη στήριξη τους. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ του Συλλόγου τον κ. Κοντό Δημήτριο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ο.Π.ΟΤ.Τ.Ε, τον κ. Χριστοθανόπουλο Δημήτριο Γενικό Γραμματέα, την κα. Παυλίδη Γεωργία ταμεία, τον Κ. Γαβαλά Χρήστο υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και την Καλλιόπη Παπαγεωργίου μέλος του Συλλόγου για την ενεργή παρουσία τους στο σύλλογο, όπως και τα μέλη του Συλλόγου που στηρίζουν το Δ.Σ με οποιονδήποτε τρόπο, και βέβαια όλους εσάς που είστε παρόντες και μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Θέλουμε να είστε δίπλα μας και κοντά μας για να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου