Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ





ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Βασική Εκπαίδευση Σκύλων

Με τον όρο Βασική Εκπαίδευση εννοούμε την διαδικασία κατά την οποία ο σκύλος σας θα αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την μεταξύ σας επικοινωνία καθώς και θα διδαχθεί τους απαραίτητους κανόνες που θα σας οδηγήσουν σε μια εύρυθμη συμβίωση. Παράλληλα κατά το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης εσείς θα μάθετε να κατανοείτε τις αφετηρίες των συμπεριφορών του και πως να λύνετε προβλήματα που ίσως παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της κοινής σας ζωής.

Έτσι λοιπόν όσον αφορά στο κομμάτι της επικοινωνίας, ο σκύλος σας θα διδαχτεί την σημασία λέξεων και εκφράσεων όπως το:

–Έλα (επιστροφή σε εμάς από όπου και εάν βρίσκεται ή ότι και να κάνει)

– Κάτσε ( Η πρώτη στάση αναμονής του σκύλου μας)

– Κάτω (Ξάπλωσε – Η δεύτερη στάση αναμονής του σκύλου μας)

– Μείνε (περίμενε σε αυτό το σημείο μέχρι να επιστρέψω ή να σε φωνάξω)

– Μη (σταμάτα αυτό που κάνεις)

– Στη θέση σου (που σημαίνει την παραμονή του σε μια συγκεκριμένη θέση που έχουμε δημιουργήσει μέσα στο σπίτι και συνήθως ταυτίζεται με το σημείο που κοιμάται)

Στο πλαίσιο των κανόνων που διέπουν την κοινή σας ζωή θα πρέπει να γνωρίζει:

βασικη εκπαιδευση σκυλου-Την σωστή συμπεριφορά κατά την διάρκεια της βόλτας (να περπατάει σωστά δίπλα μας και να μην δημιουργεί κανένα πρόβλημα με την συμπεριφορά του τόσο σε εμάς όσο και σε όσους πιθανότατα βρεθούν στο δρόμο μας).

-Να μην λερώνει μέσα στο σπίτι.

-Να υποδέχεται ήρεμος τους καλεσμένους μας, χωρίς να ανεβαίνει επάνω τους και να μην δημιουργεί οποιουδήποτε είδους αναστάτωση όσο εκείνοι παραμένουν στο χώρο μας.

-Να μην γαβγίζει χωρίς λόγο, ειδικά κατά την απουσία μας από το σπίτι όπου δεν υπάρχει και κανείς για να τον αποτρέψει.

-Να μην κάνει ζημιές.

-Να γνωρίζει τα όρια του παιχνιδιού μαζί μας και να μην τα ξεπερνάει ποτέ. Σημάδια που προειδοποιούν για το αντίθετο είναι συνήθως, τα αθώα δαγκωματάκια στην αρχή που όσο περνάει ο καιρός σοβαρεύουν ή η κτητικότητα σε παιχνίδια όπως το μπαλάκι του που συνήθως εμφανίζεται στα πρώιμα στάδια με μικρογρυλίσματα στην προσπάθειά μας να το πάρουμε.

Παράλληλα εσείς θα διδαχθείτε την λογική του τρίπτυχου υγεία, ασφάλεια, ευφυία που αποτελεί την βάση της φιλοσοφίας του εκπαιδευτικού μοντέλου που χρησιμοποιώ και το πως θα το εφαρμόζετε ώστε να εντοπίζετε σωστά τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία ενός προβλήματος και φυσικά να το λύνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου