Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πανεπιστήμιο στα Άνω Λιόσια ζήτησε ο Χρήστος Παππούς από τον Υπουργό Παιδείας




Ο Δήμος Φυλής δηλώνει «παρών» στην υπόθεση της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018 στο Υπουργείο.

«Ο Δήμος Φυλής θα παραχωρήσει τις εκτάσεις που χρειάζεται το Υπουργείο για την εγκατάσταση Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην περιοχή μας, κάτι που θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Φυλής είχε θέσει το θέμα εγκατάστασης πανεπιστημιακών τμημάτων στο Δήμο Φυλής, κατά τη διάρκεια του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική και μάλιστα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε κλείσει με ομιλία του τις εργασίες του Συνεδρίου, το απόγευμα της Κυριακής, 17 Δεκεμβρίου 2017.

Την επομένη, 18 Δεκεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Φυλής ζήτησε την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να χειριστεί το θέμα στη διαβούλευση που ήδη είχε αρχίσει.

 Ενδιάμεσος σταθμός η σύσκεψη του Υπουργείου Παιδείας, όπου επανέλαβε τις προτάσεις του στον Υπουργό, ο οποίος τις μνημόνευσε, στις δηλώσεις του, ως δείγμα συνεργασίας του Υπουργείου με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, για τη στήριξη του υπό ίδρυση Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

https://www.youtube.com/watch?v=ivRw9gMgSGk&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου