Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧ ΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ


Στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας ξεκινά η λειτουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία, ΚΕΠ Υγείας.
Σκοπός του κέντρου είναι η προαγωγή της υγείας μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου και της πρόληψης των νοσημάτων με κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις όλων των δημοτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας.


Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας , ΕΔΔΥΠΠΥ, σχεδίασε και ανέπτυξε διαδικασίες βάσει πρωτόκολλων για την έγκαιρη διάγνωση στους πολίτες σοβαρών και συχνών νοσημάτων τα οποία εφαρμόζονται από τα ΚΕΠ Υγείας. Πρόκειται για 8 οργανωτικά και λειτουργικά πρωτόκολλα για τον τρόπο πρόληψης των εξής νοσημάτων

1. Καρκίνος του παχέος εντέρου 
2. Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας 
3. Καρκίνος του μαστού 
4. Καρδιοαγγειακός κίνδυνος 
5. Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
6. Καρκίνος του προστάτη  
7. Μελάνωμα και
8. Κατάθλιψη

Τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα πρόληψης σχεδιάστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες οδηγίες πρόληψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, το Αμερικανικό Κολλέγιο Προληπτικής Ιατρικής και τις αρμόδιες κατά περίπτωση Ελληνικές Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες Εταιρείες.

Στο ΚΕΠ Υγείας θα καθιερωθεί η Κάρτα Υγείας και Πρόληψης για κάθε πολίτη που το επιθυμεί προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός έλεγχος.

Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές  ομάδες του πληθυσμού για κάθε ένα νόσημα.

Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα ενημερώνεται για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πρέπει να κάνει την ανάλογη εξέταση.

Τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας θα υποστηρίζει ένα δίκτυο παρόχων υγείας, ιατροί και διαγνωστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό όσοι επιθυμούν συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας, ως πάροχοι βάσει των προβλεπόμενων όρων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη, κα Αθανασία Μυγδάκη, Κοινωνική Λειτουργό στο τηλέφωνο 2105690436.




Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου