Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Στο δήμο Μάνδρας Γεννηματά, Καμίνης, Μανιάτης


Συνάντηση με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης και περιοδεία στην περιοχή, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 20/12/2017 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.


Η Φώφη Γεννηματά συνοδευόταν από τους: Γιώργο Καμίνη (Δήμαρχος Αθηναίων), Γιάννη Σγουρό (πρώην Περιφερειάρχη Αττικής), Σταυρούλα Δήμου (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής), Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Μανιάτη (βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), Νάντια Γιαννακοπούλου (Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ), Γιώργο Μπουλμπασάκο (Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ), Αντώνη Βγότζα και τα μέλη Τομέων ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Βρεττό, Μαρία Δημητρακοπούλου και Αποστόλη Ψωμά.



«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε. Δεν θα αφήσουμε να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από που συνέβη στη Μάνδρα.

Είμαστε στο πλευρό και των ανθρώπων και του δήμου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που εμείς διαθέτουμε. Είτε είναι υλικό, είτε είναι πολιτικό, μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο απέναντι στη κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.



«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες να λένε πάλι λόγια πολλά. Αλλά ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει πραγματική στήριξη του δήμου, δεν είπαν λέξη για τη χειμερία νάρκη στην οποία είχε πέσει η πολιτική προστασία, δεν είπαν λέξη για τα έργα που δεν έγιναν μετά από τις πυρκαγιές και βέβαια δεν είπαν λέξη για τις ευθύνες τους για τη μεγάλη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ είχαν και έτοιμες μελέτες και χρήματα για να μπορέσουν να την υλοποιήσουν.



Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και ενδιάμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν έτσι ώστε να μην είναι ανοχύρωτη πόλη η Μάνδρα απέναντι σε μια νέα φυσική καταστροφή γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά. Πρέπει να στηριχθούν οι κάτοικοι χωρίς άλλη πια καθυστέρηση και γραφειοκρατία και οικονομικά και με την οικοσκευή.



Θα το παρακολουθούμε στενά. Θα είμαστε στο πλευρό σας.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης του δήμου και των ανθρώπων, δεν μπορεί να σας εγκαταλείπει στην τύχη σας, δεν είναι δουλειά του δήμου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη καταστροφή μοναχός του, και βέβαια οι κάτοικοι εδώ, πέρα από τον δήμο δικαιούνται το σεβασμό και όχι τον εμπαιγμό.



Όχι άλλες φρούδες ελπίδες, όχι άλλα μεγάλα λόγια.

Πράξεις από την κυβέρνηση τώρα και εμείς αυστηρά θα παρακολουθούμε κάθε βήμα», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου