Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ασυμβίβαστο Ίλιον : Στις 20.12.2017 στηρίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας μας!


  • Εκδικάζεται η μήνυση της Vodafone κατά τριών Δημοτικών Συμβούλων του Ιλίου


Στις 20.12.2017 στην Ευελπίδων (Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο, κτίριο 8, αίθουσα 1, ισόγειο, στις 10:30 π.μ.) εκδικάζεται η μήνυση της Vodafone κατά τριών Δημοτικών Συμβούλων του Ιλίου (Πάνου Κουτσιανά, Γιώργου Σταματόπουλου, Γιώργου Θεοδωρακόπουλου), οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημα των μαθητών και των κατοίκων να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν 40 μέτρα από 4 σχολικές μονάδες.


Έχει προηγηθεί η εκδίκαση της μήνυσης του ιδιοκτήτη που λάμβανε μίσθιο από την εταιρεία Vodafone για εγκατάσταση την κεραία, εναντίον των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Νίκου Ξενάκη. Μετά από 4,5 ώρες ακροαματικής διαδικασίας και ενώ η εισαγγελέας τους έκρινε αθώους και για τις τρείς κατηγορίες (εξύβριση δια του τύπου, εξύβριση δια του λόγου και απειλή), η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαστηρίου επέβαλε 7 μήνες με αναστολή.

Η υπόθεση θα εκδικασθεί οριστικά στο Εφετείο.
Στη δίκη της 20.12.17 δεν διώκονται μόνο τα πρόσωπα και οι συλλογικότητες που εκπροσωπούν. Διώκεται η έννοια της κοινωνικής οργάνωσης, κοινωνικής αντίστασης, ποινικοποιείται η μαζική παρέμβαση που έρχεται σε ρήξη με τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ιδιοκτητών. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντική η στήριξη των τεσσάρων Δημοτικών Συμβούλων, είτε με έκδοση ψηφισμάτων από φορείς και συλλογικότητες (ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30 ψηφίσματα), είτε με συλλογή φυσικών και ηλεκτρονικών υπογραφών, είτε – το σημαντικότερο – με την παρουσία κόσμου στις 20/12 στην Ευελπίδων.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

  • Ασυμβίβαστο Ίλιον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου