Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ




Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η προσφυγή αναίρεσης που κατέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω ενάντια σε μερίδα εργαζόμενων που είχαν δικαιωθεί για το επίδομα των 176 ευρώ. Ο ΠΑΛΜΟΣ τότε είχε παρουσιάσει τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ  

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η προσφυγή αναίρεσης που κατέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω ενάντια σε μερίδα εργαζόμενων που είχαν δικαιωθεί για το επίδομα των 176 ευρώ. Θυμίζουμε πως ο εργαζόμενοι μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, είχαν πληρωθεί με απόγραφο τα χρήματα και η Διοίκηση χωρίς καν να έχει υποχρέωση, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας τα χρήματα πίσω!!!

Τότε χωρίς την στήριξη του Σωματείου, αναγκαστήκαμε ως Συνδικαλιστική Ανατροπή, να παρέμβουμε μόνοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Τελικά το θέμα συζητήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017, με υπογραφές του συνόλου της αντιπολίτευσης και παρουσία των εργαζομένων. Τελικά δεν μπόρεσε να ληφθεί απόφαση αφού η Διοίκηση του Δήμου αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να μην μπορέσει να υπάρχει ικανός αριθμός Δημοτικών Συμβούλων ώστε να ληφθεί απόφαση.

Και αυτό μπροστά στο «Προεδρείο» του Συλλόγου που σιώπησε επιδεικτικά.Τελικά η Αίτηση Αναίρεσης του Δήμου, εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017. Και εκεί δεν παραβρέθηκε κανείς εκπρόσωπος της παράταξης «ΑΣΚ-ΔΑΣ/ΔΡΑΣΥ».

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να παρακολουθήσει και να «κυνηγήσει» μια υπόθεση υπέρ των εργαζομένων αλλά εναντίον της Διοίκησης του Δήμου. Κανείς εκτός από τους εκπροσώπους της Συνδικαλιστικής Ανατροπής.

Η αξία και η αναγκαιότητα του Συλλόγου κρίνεται όταν θα χρειαστεί να διεκδικήσεις και να συγκρουστείς εάν χρειαστεί. Δεν κρίνεσαι στις υποθέσεις που η Διοίκηση του Δήμου «συναινεί» όπως οι υποθέσεις του γάλατος και των υπερωριών που γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι πως από κοινού και ομόφωνα προχωρούν παρά τα λάθη που έχουν γίνει ακόμη και εκεί.

Η αξία και η αναγκαιότητα κρίνεται όταν θα χρειαστεί να εναντιωθείς όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και είναι αυτός ο λόγος που δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην εξαρτημένη και αδύναμη «ΑΣΚ-ΔΑΣ/ΔΡΑΣΥ» για την υπόθεση διεκδίκησης των Δώρων που βρίσκεται στην επικαιρότητα στο Δήμο Αιγάλεω. Είναι αυτός ο λόγος που για την διεκδίκηση των Δώρων κάθε απόφαση θα επιβάλλουμε να ληφθεί με Συλλογικές μαζικές αποφάσεις. Και εκεί θα κριθούν όλοι. Κανείς δεν θα έχει την ευκαιρία να κρυφτεί ή να λιποτακτήσει.

Τελικά με την 1743/2017 ΤΜΗΜΑ Β1 απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ οι εργαζόμενοι δεν θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν και ξόδεψαν. Δικαιώθηκαν και δεν το χρωστούν σε κανένα. Η απόφαση είναι ζήτημα ημερών να καθαρογραφεί.

Έχουμε και ... «selfie» από την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο για να δείξουμε τι «αγωνιστές» είμαστε αλλά ... άστο καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου