Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας και εξαρθρώθηκε στις 20-10-2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) (επ) PEPA ή FLORENC (ον) PEPA ή LEONARD ή FLORENC ή LENCI του VEIZ ή VEIZI ή QANI και της SABIRE ή LAVDIE , γεννηθέντα στις 17-4-1991 στην Αλβανία





2) (επ) DEMIRI (ον) GERALDO του GRAMOZ και της RAIMONA ή RAJMONDA , γεννηθέντα στις 17-6-1991 ή 17-7-1989 στην Αλβανία




Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό όφελος, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση από περισσότερους των τριών δραστών που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από κοινού, ληστεία κατά συρροή με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπων από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210, 210-6875188 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων καθώς και διακεκριμένες κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Συνελήφθησαν, στις 20-10-2017 στην Αθήνα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες.

Ειδικότερα, εντόπιζαν οικίες και κατά τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή ενώ κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τη χρήση των κλειδιών που ανεύρισκαν, τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους σε περίπτωση που οι πράξεις τους γινόντουσαν αντιληπτές. Επιπλέον, την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων τους. Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, έγγραφα τρίτων προσώπων, δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι τύπου Replica .

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Χαλκιδική καθώς και δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και στην Καλαμάτα, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη σε Πρεσβευτική κατοικία στο Ψυχικό.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου