Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΊΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Ανακοίνωση για το ψήφισμα εναντίον των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών
που κατέθεσε το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ που έχει ως εξής: 
Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 10 Οκτωβρίου το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ κατέθεσε ψήφισμα εναντίον των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών. Σκοπός του ΡΗΓΜΑΤΟΣ ήταν να αναδείξει το πρόβλημα των πλειστηριασμών στους οποίους οδηγούν τα χιλιάδες κόκκινα δάνεια που δημιουργήθηκαν – χωρίς υπαιτιότητα των δανειοληπτών – στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Επίσης στόχος ήταν η τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων στο ζήτημα αυτό και η καταδίκη των πλειστηριασμών ώστε να δείξει το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο τη συμπαράστασή του στους πληγέντες.

Η δημοτική παράταξη που αντιπροσωπεύει το Κ.Κ.Ε. κατέβασε ένα άλλο δικό της ψήφισμα θέλοντας με τον τρόπο της να δείξει την αντίθεσή της με τους πλειστηριασμούς.

Τέλος η διοικούσα παράταξη κατέβασε προς ψήφιση ένα τρίτο ψήφισμα και κατά την προσφιλή της συνήθεια θέλησε με αυτόν τον τρόπο να << καπελώσει>> τα άλλα δύο ψηφίσματα και να <<περάσει>> το δικό της, ενώ τρία χρόνια τώρα που είναι στη διοίκηση δεν έπραξε τίποτα.

Επρόκειτο για ένα ψήφισμα - αυτό της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ – που ναι μεν φαινόταν ότι εναντιώνεται στους πλειστηριασμούς αλλά με πολύ <<στρογγυλεμένες>> απόψεις μιλώντας για ΑΝΑΣΤΟΛΗ των πλειστηριασμών, παράταση του νόμου Κατσέλη, ρευστοποίηση της κατοικίας των οφειλετών και ενημέρωση των πολιτών!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά θέλησαν να ρίξουν λάσπη στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με ένα δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ να υποστηρίζει ότι ανεστάλησαν πλειστηριασμοί μιας μεζονέτας 250 τ.μ. και ενός πλοίου κάποιου φτωχού και λαϊκού εφοπλιστή....

Αυτό είναι που φοβούνται. Το κίνημα που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και ας το χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες.
Η ερώτηση που αυτομάτως γεννιέται είναι αν όντως η διοικούσα δημοτική αρχή αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς ή απλά το ισχυρίζεται για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους. Και το λέμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν μια δημοτική παράταξη που συμπλέει απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική να διαφοροποιείται σε αυτό το θέμα. Ή μήπως θα πρέπει να πιστέψουμε πως και η κυβέρνηση είναι εναντίον των πλειστηριασμών; Και αν είναι τι ακριβώς πράττει για να τους σταματήσει και να προστατέψει τη λαϊκή περιουσία;

Από το ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ του πρωθυπουργού της χώρας φτάσαμε στους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ προκειμένου να καμφθεί κάθε αντίσταση και να διαλυθεί το ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. Και από τα συνθήματα της κυβέρνησης – με την οποία απόλυτα ταυτίζεται η δημοτική αρχή του Αιγάλεω – περί προστασίας των περιουσιακών στοιχείων του λαού, φτάσαμε στα κροκοδείλια δάκρυα για τις απώλειες αυτών των περιουσιών, αφού οι ίδιοι με τις πολιτικές που υπηρετούν τις προκαλούν. 

Δεν είναι φυσική καταστροφή όπως ήθελαν να το παρουσιάσουν. Ταυτίζονται με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. για τη διάσωση των τραπεζών. Δεν έχουν πρόβλημα και να το δηλώσουν. “Είμαστε σε εποπτεία” μας θυμίζει πολύ συχνά ο κ. Δήμαρχος. Αυτή την απάντηση δίνει σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Τέλος μεγάλη έκπληξη μας δημιούργησε η στάση όλων των υπόλοιπων αντιπολιτευτικών παρατάξεων οι οποίες αναλώθηκαν επί πολλή ώρα σε έναν μεταξύ τους διάλογο για το πώς θα διαμορφωθεί το ψήφισμα της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ έτσι ώστε όλοι να το ψηφίσουν. Αλλαγή της λέξης <<αναστολή>> σε <<παύση>> ή συμπλήρωση κάποιων λέξεων στο τέλος του κειμένου απασχόλησαν τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης φέρνοντάς τους σε δύσκολη θέση για το πώς θα διατυπωθεί το κείμενο της δήθεν αντίθεσής τους προς τους πλειστηριασμούς και αναγκάζοντάς τους σε ξόδεμα της φαιάς τους ουσίας για το μείζον αυτό θέμα. Ήταν ηλίου φαεινότερον πως η προσπάθεια όλων ήταν να δημιουργηθεί ένα κείμενο κατά των πλειστηριασμών χωρίς να <<σπάει αυγά>> και με σκοπό να καθησυχάσει τις συνειδήσεις τους (εμείς κάναμε το χρέος μας).
Δεν θα ξεχάσουμε την τοποθέτηση του επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το ψήφισμα του ΡΗΓΜΑΤΟΣ γιατί απέχουμε παρασάγκας ιδεολογικά και πολιτικά.
Δε θέλουν να τα “βάλουν” με τις τράπεζες όχι γιατί είναι τραπεζίτες όπως μας ειρωνεύονται, αλλά γιατί πιστεύουν πως οι τράπεζες θα φέρουν την ανάπτυξη. Η δική τους ανάπτυξη όμως έχει αίμα και εμείς δεν τη θέλουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας . Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι και κανένα γενικότερα ακίνητο σε χέρια τραπεζίτη ή κράτους. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και από το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία). Η στέγαση ειδικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.
Γενναία επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών δωρεάν σε άνεργους και φτωχούς, καθώς χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου. Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών
Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας του λαού.
Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχοποιημένων στρωμάτων.
Γενναίο κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.
Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία τους με εργατικό– λαϊκό έλεγχο με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Η ενέργεια και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά που ανήκουν στο λαό. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού. Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου. Να επιστρέψουν στο δημόσιο αυτές οι υπηρεσίες, χωρίς αποζημίωση στους ντόπιους και ξένους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.
Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών». Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι μεγάλοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατάργηση του αντιλαϊκών διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΛΙΩΤΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΟΥΝ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου