Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης σε Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ιλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 19.10.2017, ενέκρινε
ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης σε Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, με αφορμή τη μήνυση που έχει ασκηθεί από τον ιδιοκτήτη της Δήμητρας 4 και η οποία εκδικάζεται στις 03.11.2017, στηρίζει τους 2 συναδέλφους Ξενάκη Νικόλαο και Πάνο Κουτσιανά όπου διακινούσαν μαζί με άλλους συμπολίτες και δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωση ενημέρωσης για την εξέλιξη των διώξεων που έχουν ασκήσει η Vodafone και ο ιδιοκτήτης σε άλλους 3 συναδέλφους, δημοτικούς συμβούλους, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, Γιώργο Σταματόπουλου και Πάνο Κουτσιανά.
Οι 2 συνάδελφοι μηνύονται για  Εξύβριση δια του Τύπου, Εξύβριση δια του Λόγου και για απειλή, επειδή με περιοδεία διακινούσαν ανακοινώσεις και μίλαγαν με κατοίκους της γειτονιάς, σύμφωνα και με την αυτοψία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού, φίμωσης και ποινικοποίησης της πολιτικής παρουσίας και άποψης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, σύμφωνα με το πνεύμα του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 04.02.2014 για το θέμα γενικά των κεραιών, συμπαρίσταται σε αυτούς και τονίζει ότι όλες οι δράσεις μας θα πρέπει να κινούνται μέσα στα πλαίσια που θέτουν οι κανόνες του νόμου και του δικαίου.
Τέτοιου είδους ενέργειες, που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και τη Δημοκρατία του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου απέναντι.»
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·      Στον τύπο
·      Στο διαδίκτυο
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Κουκουβίνος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου