Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Στέφανος Παπαδόπουλος: Η πολλοστή άρνηση της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου για την εξαγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων των μαθητών της Α’ Λυκείου.

Μετά από συνεχείς κι επίμονες προσπάθειες 3 χρόνων σε αλλεπάλληλα δημοτικά συμβούλια, που
έχω θέσει το ζήτημα της αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων της Α Λυκείου, οι ατεκμηρίωτες απαντήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ήταν κι είναι πεισματικά αρνητικές. 

Στο δημοτικό συμβούλιο της  12/10/2017 παρά την πρόταση μας να συζητηθεί  το θέμα της αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων εκτός ημερήσιας διάταξης,  η απάντηση τους ήρθε απορριπτική με  19 ΟΧΙ έναντι 8 ΝΑΙ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόταση του κυρίου  Αντιδημάρχου ήταν να απευθυνθούν οι μαθητές των φτωχών οικογενειών στους διευθυντές των σχολείων, γεγονός που ανοίγει διάπλατα ζητήματα διακρίσεων στο σχολείο και διαιρεί τους μαθητές σε οικονομικά δυνατούς και σε οικονομικά αδύνατους .

Ας πάρει την ευθύνη του ο κύριος Αντιδήμαρχος κι όσοι είναι σύμφωνοι με ρατσιστικές αντιλήψεις που τεμαχίζουν την κοινωνία ηθελημένα και προκλητικά σε φτωχούς και πλούσιους σε μορφωμένους και αμόρφωτους .

Το ποσό της δαπάνης των ξενόγλωσσων βιβλίων είναι αμελητέο και το κόστος, όσο δυο μικρές συναυλίες στο Άλσος. Η διαφορά είναι , ότι η εξαγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων από τον Αντιδήμαρχο και την δημοτική διοίκηση   δεν θ' αποφέρει τη ποθητή γι αυτούς  δημοσιότητα στον Τύπο που είναι πάντα το μόνο κυρίαρχο  αυτής της δημοτικής αρχής.

Ας γνωρίζουν οι δημότες λοιπόν , ότι ενώ πάμπολλοι κι οικονομικά μη εύρωστοι δήμοι, -σε σχέση με τον Δήμο μας που επικαλείται πλεόνασμα εκατομμυρίων ευρώ- ,  χρόνια τώρα πληρώνουν τα ξενόγλωσσα βιβλία, ως ελάχιστη συμβολή στις οικογένειες που βάλλονται από τη βαθιά κρίση.

Ειλικρινά και πέρα από μικροπολιτικούς χειρισμούς, μόνο οργή και θλίψη προκαλούν οι απαράδεκτες και μικρόψυχες τακτικές του Αντιδημάρχου Παιδείας που αδυνατεί ως άνθρωπος κυρίως , να αντιληφθεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, βάζοντας πάνω από τη γνώση και τη μόρφωση των παιδιών , τα οφέλη από εκδηλώσεις που αποφέρουν αυτοπροβολή σε πρωτοσέλιδα με πηχυαίες λεζάντες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ίδιου και της παράταξής του.

Συνεχίστε να ζείτε κ Αντιδήμαρχε στον κόσμο της αυταρέσκειας και της αυτοπροβολής που ευτυχώς για μας ήταν και θα παραμείνει θλιβερά αποκρουστικός.

Στέφανος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου
«ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου