Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ο Δήμαρχος Περιστερίου από το 2002 είχε εξαγγείλει την «άμεση λύση» στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι.

Την ανησυχία τους για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Περιστέρι τονίζουν οι Ενεργοί Πολίτες
Περιστερίου με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το Περιστέρι και έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Δ. Αθήνας κ. Σ. Τζόκας από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας να συντάξουν μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας και δεσμεύτηκε να τις χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. 

Η δημοτική μας παράταξη «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» επανειλημμένα με ερωτήσεις ζητάει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν εξηγήσεις από τη Διοίκηση του Δήμου για τους λόγους που δεν έγιναν σχετικές μελέτες για το Περιστέρι, προκειμένου να προχωρήσουν στην Πόλη αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για μια ακόμη φορά μας «καθησύχασε» απαντώντας ότι γίνεται μια μελέτη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα έχουν αφετηρία το βουνό και θα καταλήγουν στη Λ. Αθηνών, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης.  

Συνοπτικά υπογραμμίζουμε τα εξής:

-Όλοι οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας –πλην Περιστερίου- έκαναν μελέτες και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντίστοιχα έργα.  

Ήδη ολοκληρώθηκε ένα από τα έργα αυτά, που έγινε μετά από σχετική μελέτη του Δήμου Ιλίου, το οποίο αφορά και μέρος του Περιστερίου στα σύνορα με το Δήμο Ιλίου (περιοχή Ζωοδόχου Πηγής-Φιλιππιάδος κλπ. ).  

-Ο Δήμαρχος Περιστερίου από το 2002 είχε εξαγγείλει την «άμεση λύση» στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι.  

-Υπάρχουν περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως η περιοχή Τσαλαβούτα, Θηβών έως Δωδεκανήσου και πέριξ δρόμοι, Λόφος Αξιωματικών-περιοχή γηπέδων Ατρόμητου και κλειστό «Α. Παπανδρέου», Ν. Ζωή(Μακαρίου-Αγ. Ελευθερίου-Καρυάτιδος) και δεκάδες άλλες περιοχές στην Πόλη που αντιμετωπίζουν κινδύνους πλημμυρών. 

-Η αλόγιστη χρήση γης και η καταστροφή του περιβάλλοντος έχουν ως αποτέλεσμα  κλιματολογικές αλλαγές με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.
  • Η ΒΑΛΤΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
  • Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων, από τη Δημοτική Αρχή, για:
  • ·         ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • ·         ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. (Σχολεία, Δημόσια κτίρια και γειτονιές).
  • ·         ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ (Εμβάθυνση της κοίτης του, έλεγχος παρανόμων παροχετεύσεων κλπ.)
  • ·         ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
  • ·         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΚΟΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Κυβερνητικών, Τ.Α κλπ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.

Τέλος, καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς της Πόλης μας, καθώς και όλους τους συνδημότες μας, που συμφωνούν στα πιο πάνω μέτρα, σε κοινό μέτωπο για να δοθούν επιτέλους λύσεις. Για μια Πόλη που διασφαλίζει  την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της και παράλληλα φροντίζει για καλύτερες συνθήκες ζωής στις γειτονιές της.

Ο επικεφαλής Κουγιουμτζής Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου