Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Eλικόπτερα, σκύλοι και αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. στα Άνω Λιόσια και στο ΚαματερόΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια
δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης συνέδραμαν αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ., ελικόπτερα της Αστυνομίας καθώς και αστυνομικοί σκύλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών


Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους υπήκοος Αλβανίας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (121) δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητες ηρωίνης και κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης συνέδραμαν αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ., ελικόπτερα της Αστυνομίας καθώς και αστυνομικοί σκύλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στα Άνω Λιόσια και στο Καματερό, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 38, 40, 41 και 68 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολυήμερη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων και αναλύσεις του προφίλ των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η δράση τους στην καλλιέργεια και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

Κατά την πολυήμερη παρακολούθηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι τελούσαν υπό τον συντονισμό του 40χρονου, διαπιστώθηκαν ενέργειες τους, που αφορούσαν στην μεταφορά νερού και υλικών αναγκαίων για την πρόοδο της καλλιέργειας δενδρυλλίων καννάβεως, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων στη Θέση Τζαβερδέλα στους πρόποδες του Ποικίλου όρους.

Επίσης, εντοπίσθηκαν οι οικίες των ανωτέρω, τα μέσα μεταφοράς τους, ενώ προσδιορίσθηκαν οι χρόνοι κατά τη διάρκεια του 24ωρου που προσέγγιζαν τη φυτεία, καθώς και για την επιτήρηση - επίβλεψη της πέριξ της φυτείας περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο και τη σύλληψή τους.

Εντός του χώρου εγκαταστάσεως της φυτείας βρέθηκαν και εκριζώθηκαν -121- δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα, καθώς επίσης και μια (1) σακούλα που περιείχε έναν -1- κλώνο δενδρυλλίου κάνναβης, μήκους 60 εκατοστών.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία, δοσομετρητές και λοιπά αντικείμενα απαραίτητα για την καλλιέργεια και την υδροδότηση των δενδρυλλίων καθώς και διάφορα αντικείμενα απαραίτητα για την διαβίωση των καλλιεργητών στον χώρο της φυτείας (κουβέρτες, ράντζο, είδη ένδυσης, βρώσιμα είδη κ.λπ.).

Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο κέρδος, από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης που θα παρήγετο μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας, κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-121- δενδρύλλια κάνναβης
-8,8- γραμμάρια ηρωίνης
-42,9- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
-0,7- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
Δύο (2) ναρκωτικά δισκία
Ένας (1) κλώνος δενδρυλλίου κάνναβης, μήκους 60 cm
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Πέντε (5) φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ
Δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης (σκαπτικά εργαλεία, λάστιχα ποτίσματος, ψεκαστήρες, λίπασμα, δοσομετρητές κλπ)
Διάφορα αντικείμενα, απαραίτητα για την διαβίωση των καλλιεργητών στον χώρο της φυτείας (κουβέρτες, είδη ένδυσης, βρώσιμα είδη, ράντζο κ.λπ.)
Ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου