Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Στέφανος Παπαδόπουλος: Η Αλληλεγγύη δεν είναι για λαϊκή κατανάλωση .

 Ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Στέφανος Παπαδόπουλος μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα κάνει κριτική για τον τρόπο που προβάλλεται η διοίκηση του Περιστερίου αναφέροντας τα εξής:

Ότι η Αλληλεγγύη έχει γίνει προϊόν εκμετάλλευσης κι αυτοπροβολής γενικώς κι αδιακρίτως από τη Δημοτική Αρχή του Περιστερίου, είναι παραπάνω κι από προφανές.

 Ό,τι προσφέρεται από τον δήμαρχο Περιστερίου ,σε όποιον κι αν απευθύνεται, γίνεται φωτογραφίες, βίντεο, διαφημιστική καταχώρηση εμμέσως αλλά σαφώς και υπερπροβάλλεται για ψηφοθηρική κατανάλωση. 
Σ' αυτή την πάγια τακτική, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ , εντελώς "συμπτωματικά" και πάντα "τυχαία", μια μητέρα ενός νεαρού με ειδικά προβλήματα, κάνει έκκληση για ένα λαπτοπ, το οποίο είχε ανάγκη για να ολοκληρώσει κάποια εργασία του. 

Φανταστείτε, πόσο ηλίθιους μας θεωρούν, να καταπιούμε αμάσητο, το ότι δεν εμφανίζεται καμιά Εταιρεία, κανένα Πολυκατάστημα Ηλεκτρονικών ειδών, κανένας άλλος Δήμαρχος, κανένας άλλος Κοινωνικός Φορέας ή Υπηρεσία, παρά μόνο ο κ. Παχατουρίδης (!?) να προσφέρει στο νεαρό τον υπολογιστή. 

Και στην επόμενη εκπομπή, ο ΣΚΑΪ έχει "καλέσει" τον "αλληλέγγυο" κ. Παχατουρίδη στο στούντιο, για να προβληθεί η "αλληλεγγύη" ενός λαπτοπ, ως τεράστια κοινωνική προσφορά που κανένας άλλος, ούτε είδε, ούτε έμαθε ,ούτε πρόλαβε, ούτε προσφέρθηκε να κάνει στο νεαρό απ΄ολη τη χώρα. 

Και μαζί με την "αλληλεγγύη" του κ. δημάρχου, -πάλι εντελώς συμπτωματικά - προβάλλεται από τον σταθμό, βίντεο με σχολεία φρεσκοβαμμένα κι όλο το φραστικό συμπαραμαρτούντο που εξυμνούσε τα έργα, λες και τα χρήματα δεν είναι των πολιτών ή από των κονδυλίων που παίρνει η κάθε δημοτική αρχή. 

Το ίδιο ζήσαμε με το έργο του Μετρό στο Περιστέρι με διαφημιστικές ταμπέλες του δήμου, αφήνονταν εμμέσως στον κόσμο να καταλάβει ,ότι ήταν έργο του κ. Παχατουρίδη και πέρασαν χρόνια για τον πολίτη να καταλάβει ,ότι καμία δημοτική αρχή δεν έχει ίχνος σχέσης με τα συγκοινωνιακά έργα. 

Το ίδιο θα βιώσουμε επίσης και με τα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου που δεν θα φτιαχτούν από την δημοτική αρχή, όπως δε φτιάχτηκαν κι οι δρόμοι, γιατί δεν ανήκουν στη δική του αρμοδιότητα, αλλά αφήνουν πάντα να διαφανεί ,ότι είναι έργα δικά τους ,για λόγους καθαρά και μόνο ρηχής και νοσηρής πολιτικά ,πελατειακής αντίληψης .
 
Λίγη ντροπή παιδιά...
Λίγη αυτοσυγκράτηση σ αυτές τις μαύρες μέρες που η ανάγκη γονατίζει ανθρώπους και αποδομεί ζωές...
Αφήστε και καμιά αξιοπρέπεια χωρίς να την σέρνετε στα παζάρια της φτηνής πολιτικής αρένας...
Η ανέχεια δεν είναι για τα δόντια κανενός που στο βωμό της όποιας εξουσίας του, θυσιάζει την ανθρώπινη ανάγκη...
Η αλληλεγγύη είναι κορυφαία ανθρώπινη πράξη ήθους κι ίσως είναι αργά και για κάποιους να το μάθουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου