Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Δήμος Φυλής - Στο σταθμό του προαστιακού ο Μιχάλης Οικονομάκης για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αλλαγές των δρομολογίων



Στενά παρακολουθεί ο Δήμος Φυλής το θέμα που προέκυψε με τις αλλαγές στα δρομολόγια του
Προαστιακού. Από τις 5.30 π.μ. στις 31 Ιουλίου 2017 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δημοτικοί αστυνομικοί και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης ήταν παρόντες στον σταθμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να διαπιστώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών.


Ο Μιχάλης Οικονομάκης αφού συνομίλησε με τους δημότες για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αλλαγές των δρομολογίων και άκουσε τις απόψεις τους έθεσε επί τόπου θέμα στον Διευθυντή Επιβατικών Μεταφορών κ. Θεόδωρο Τόλια ζητώντας του τα δρομολόγια από και προς Νερατζιώτισσα να σταματούν στις 22.00μ.μ. και όχι στις 20.30 μ.μ.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας ζήτησε από τον κ. Τόλια από το Σεπτέμβριο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να διαθέσει τέσσερα αντί για δύο λεωφορεία τουλάχιστον για τις ώρες αιχμής. «Η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά. Υπάρχουν αδυναμίες αλλά έχουμε πολύ στενή συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Από την Παρασκευή με επικεφαλής το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού δώσαμε μάχη και πετύχαμε να μην υποβαθμιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου μας με τις άλλες περιοχές. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό το εξασφαλίσαμε. Όλα τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία. Σήμερα εντοπίσαμε ότι υπάρχει κενό στις μετακινήσεις από τις 20.00μ.μ. - 22.00μ.μ. Θέσαμε το θέμα αρμοδίως και εκτιμούμε ότι θα λυθεί» σημείωσε ο Μιχάλης Οικονομάκης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έκανε το δρομολόγιο Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα και αντιστρόφως προκειμένου να διαπιστώσει ότι οι δημότες εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία .

Αμέσως μετά έδωσε εντολή για αλλαγή της σήμανσης μπροστά από τον σταθμό του προαστιακού με κατεύθυνση την Αθήνα. Μέχρι την οριστική αποκατάσταση των δρομολογίων του Προαστιακού, η πιάτσα των ΤΑΞΙ μεταφέρεται προσωρινά μπροστά από τη στάση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Στη θέση των ΤΑΞΙ θα σταθμεύουν πλέον τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, παρακαλούνται θερμά οι δημότες να μην σταθμεύουν κατά μήκος του σταθμού αλλά να χρησιμοποιούν τα παρακείμενα πάρκινγκ, ακόμα και αν πρόκειται για στάθμευση ολίγων δευτερολέπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου