Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Πατούλης Δήμαρχος;

Αν κρίνει κανείς από την εμφάνιση της πρωτοβουλίας «Αθήνα πρωτεύουσα ξανά» με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη στη Νέα Δημοκρατία σε ότι αφορά τον εκλεκτό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Δήμο Αθηναίων.

Η επιλογή του είναι φυσικά αποκλειστικό θέμα της ηγεσίας της, δεν μπορεί ωστόσο να μην σημειώσει κανείς ότι – και με την επιλογή αυτή – συνεχίζεται η συστηματική αποδόμηση των προεκλογικών προεδρικών διακηρύξεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φαίνεται για παράδειγμα ότι η δέσμευσή του για «καμιά απόλυση στο δημόσιο», ανεξαρτήτως αξιοκρατικών κριτηρίων και ανήθικων συμπεριφορών, δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε άτυχη αλλά απολύτως συνειδητή επιλογή. Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η υπόδειξη ενός υποψηφίου που μόλις πρόσφατα συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες του στο θέμα των συμβασιούχων, ζητώντας την μονιμοποίησή τους. Και να πεις ότι δεν έχει η ΝΔ ανθρώπους που επέδειξαν υποδειγματική στάση στο θέμα αυτό.

Οι προοδευτικοί πολίτες που πήγαν στην εσωκομματική κάλπη της ΝΔ στηρίζοντας τις μεταρρυθμιστικές διακηρύξεις Μητσοτάκη πρέπει, εν όψει της εθνικής κάλπης, να συνειδητοποιήσουν ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα σημάνει ταυτόχρονα και την ομηρεία της μεταρρυθμιστικής προοπτικής που έχει ανάγκη η χώρα.

Ευτυχώς, στην Αθήνα τουλάχιστον, υπάρχει η αισιόδοξη προοπτική της συνέχισης του έργου του Γιώργου Καμίνη.

* Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου