Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΤΙ κρύβεται πίσω από την διαγραφή Χατζελένη;


  Με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία παραπέμφθηκε ο κ.
Χατζηελένης από τον Γραμματέα της ΝΔ, τον καθαίρεσε από τη θέση του Προέδρου και ανέστειλε παραδειγματικά την ιδιότητά του ως μέλος του Κόμματος. 
Απόσπασμα της Απόφασης:
«…Την επιβολή ως προσωρινού μέτρου, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ, και ανεξαρτήτως της λείψεως σχετικών αποφάσεων επί του θέματος από άλλα αρμόδια όργανα του Κόμματος, την προσωρινή διαγραφή κ. Δημήτρη Χατζελένη, Πρόεδρου της ΝΟ.ΔΕ Β1 Αθηνών από μέλος της Ν.Δ, για χρονικό διάστημα ενός μηνός, επειδή παραβίασε το Άρθρο 5 § 1 και 2  β, γ του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας και σύμφωνα με το Άρθρο 5 § 4  του καταστατικού του Κόμματος.
Εις την εισήγηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής  μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι : α) << δεν έχει συγκαλέσει εδώ και 14 μήνες ούτε μία συνεδρίαση της Β1 ΝΟ.ΔΕ >> και <<ουδέποτε απέστειλε πρόσκληση προς τα μέλη της ΝΟ.ΔΕ >> και β) τους τελευταίους μήνες αλλά και κατά την ακρόαση της 4ης Ιουλίου, παρουσία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στ. Κονταδάκη, του Συμβούλου του Προέδρου κ. Αθ. Νέζη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Ι. Πατσογιάννη, αντιμετώπισε περιφρονητικά τις προσπάθειες του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και των άλλων στελεχών του Κόμματος για την ενεργοποίηση της ΝΟ.ΔΕ και την εξεύρεση λύσης σε κλίμα ενωτικό όπως λειτουργεί συνολικά το κόμμα, δημιουργώντας δυσλειτουργία της Κομματικής Οργάνωσης αλλά και παραβιάζοντας με τις ως άνω ενέργειες, το Άρθρο 8 §1 του Καταστατικού του Κόμματος και το Άρθρο 5 § 1 και 2 β, γ του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ.»
Στους κύκλους της Ν. Δημοκρατίας όμως ακούγεται οτι γνωρίζουν πως η Νομαρχιακή Επιτροπή στην οποία ήταν Πρόεδρος ο Δημήτρης Χατζηελένης συνεδρίαζε κάθε μήνα και γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα πρακτικά της Νομαρχιακής στα οποία υπογράφουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου της. Το διάστημα το οποίο είχε διατελέσει Πρόεδρος υπήρχε πρόγραμμα εκδηλώσεων με συμμετοχή της Β1 Νομαρχιακής με μόνη εξαίρεση την Καλλιθέα.
Η Απόφαση, δεν επικαλείται καν την ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής δεοντολογίας και παραγνωρίζει ότι οι προσκλήσεις σε συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ γίνονται πάντα τηλεφωνικά. Τέτοιες μεθοδεύσεις κάθε άλλο παρά το ενωτικό κλίμα το οποίο επικαλείται η Απόφαση υποστηρίζουν. Οι φράσεις που χρησιμοποιούνται στην Απόφαση δείχνουν την ύπαρξη προσωπικής εμπάθειας και σκοπιμότητας κατά του προσώπου του αιρετού Προέδρου της Β1 Νομαρχιακής και προσβάλλουν όλους όσους τον εξέλεξαν από την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο το Καταστατικό της.

Το παρασκήνιο της προσωρινής διαγραφής Χατζελένη – Τι θα γίνει με την Β1 ΝΟΔΕ

 Ερωτηματικά, εντάσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της νέας Δημοκρατίας με την οποία ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιάννη Πλακιωτάκη, Δημήτρης Χατζελένης διαγράφηκε ξαφνικά για ένα μήνα από τη Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση διαγραφής ήρθε μετά από εισήγηση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη με το αιτιολογικό της μη έντονης δραστηριότητας της Β1 ΝΟΔΕ της οποίας ο κύριος Χατζελένης διετέλεσε πρόεδρος για 3 θητείες. Ο κύριος Χατζελένης είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους και ενεργούς Προέδρους της μεγαλύτερης νομαρχιακής & ιδιαίτερα αγαπητός στην βάση της παράταξης.


Από την πλευρά της η Πειραιώς προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους γύρω από την διαγραφή Χατζελένη αφού όπως λένε στένοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά του κυρίου Χατζελένη και το μέτρο της διαγραφής είναι προσωρινό αφού έχει ισχύ για ένα μήνα. Από την άλλη βέβαια η διαγραφή έστω και προσωρινή έχει μόνιμα αποτελέσματα αφού ο κύριος Χατζηελένης αυτόματα με την διαγραφή του έχασε το προεδρείο της Β2 ΝΟΔΕ η οποία τώρα βρίσκεται σε πορεία νέων εκλογών στις οποίες ο ίδιος δεν θα μπορεί να είναι πλέον υποψήφιος αφού έχει συμπληρώσει το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις αυτό που ακούγεται όλο και πιο έντονα είναι πως πίσω από την διαγραφή Χατζελένη κρύβεται ένα οργανωμένο σχέδιο χαλιναγωγήσης της Β Αθηνων , της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Χατζελένης ήταν ο πρώτος που είχε υπογράψει την υποψηφιότητά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το βουλευτικό αξίωμα όταν εκείνος είχε αποφασίσει να αφήσει την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα και να ασχοληθεί με την πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου