Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Γιώργος Βαθιώτης: «Η παιδεία είναι δικαίωμα όλων - Επτά χρόνια Κοινωνικά Φροντιστήρια, ένα έργο συναισθημάτων, αλτρουισμού και πάθους από όλους τους συναδέλφους καθηγητές»


 Σε ερώτηση για την ολοκλήρωση και της 7ης  πετυχημένης χρονιάς στα Κοινωνικά Φροντιστήρια
στο Περιστέρι, ο δημιουργός και συντονιστής τους καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης μας απάντησε:

«Επτά χρόνια Κοινωνικά Φροντιστήρια, ένα έργο συναισθημάτων, αλτρουισμού και πάθους από όλους τους συναδέλφους καθηγητές. Τα συγχαρητήρια τα δίνει η ίδια η κοινωνία, σε όλους αυτούς που προσφέρουν τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους καθημερινά, για μία παιδεία δικαίωμα όλων, για ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση. Είναι σημαντικό ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, συμπαραστάτες στα όνειρα των νέων μας, για ένα διαρκές χαμόγελο στην ζωή τους.

 Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην πόλη μας ξεκίνησαν δειλά το 2011, μέσα στην οικονομική ασφυξία, για να προσφέρουν την ελπίδα και την αισιοδοξία της δωρεάν παιδείας.  Σε 7 χρόνια οι επιτυχίες των σπουδαστών μας και το πάθος όλων των αλτρουιστών εθελοντών καθηγητών γιγάντωσαν αυτό το κοινωνικό έργο.  Σήμερα 5.000 σπουδαστές, κάθε ηλικίας και σε κάθε επίπεδο γνώσης απολαμβάνουν την μόρφωση από 150 εθελοντές καθηγητές. Τμήματα γυμνασίου και λυκείου, τμήματα πανελληνίων εξετάσεων, ξενόγλωσσα τμήματα ενηλίκων σε 8 διαφορετικές ξένες γλώσσες και τμήματα Η/Υ είναι το δυναμικό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στο Περιστέρι. Ήδη από τώρα και μετά τις φετινές επιτυχίες μας, είναι μαζικές οι εγγραφές για τα τμήματα γυμνασίου και λυκείου που ξεκινούν τον Σεπτέμβρη.»

     Ολοκληρώνοντας ο Γιώργος Βαθιώτηςμας είπε:

«Η σπίθα του 2011 έγινε φλόγα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης όλα αυτά τα χρόνια.  Συνεχίζουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες που συχνά αντιμετωπίζουμε, να προσφέρουμε το χαμόγελο της δωρεάν παιδείας.  Ένα έργο που βραβεύθηκε για τις απανωτές επιτυχίες του από πολλές πρεσβείες και έγινε θέμα αναφοράς από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ (από Ιταλία μέχρι Ρωσία και από Αραβικές χώρες  μέχρι Ιαπωνία), δεν έτυχε της ανάλογης ευαισθησίας αυτών που έπρεπε να συμβάλλουν.  Δυστυχώς ακόμα η αλληλεγγύη στην Ελλάδα είναι μία λέξη στο χαρτί και ένα σύνθημα στους τοίχους των δρόμων.  Η κοινωνία θέλει πράξεις.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου