Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Δήμαρχος Aiγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας - Συμπαράστασης προς την πανεπιστημιακό Ηριάννα

 Την συμπαράσταση του ιδίου αλλά και της διοίκησης του προς την  πανεπιστημιακό Ηριάννα, που

καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για τη σχέση της με έναν αμετάκλητα αθώο που είχε επίσης κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση, ανακοίνωσε προς το σώμα των δημοτικών συμβούλων ο Δήμαρχος Aiγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας.
 
Ο ίδιος τόνισε πως η γυναίκα βρίσκεται στη φυλακή  από ένα αμφισβητούμενο και κακης ποιότητας αποτύπωμα DNA, καταδικασμένη σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Αυτό δε το μοναδικό δείγμα “ενοχής”, ένα αποτύπωμα μερικού γενετικού προφίλ, δεν είναι δυνατόν να επανελεγχθεί!
 
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα τόνισε ο κ. Μπίρμπας και προέτρεψε όλους τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν το διαδικτυακό κείμενο συμπαράστασης προς την πανεπιστημιακό Ηριάννα.
Τάχθηκε με όλους όσους υποστηρίζουν πως η όλη διαδικασία σχετικά με το αποτύπωμα μερικού γενετικού προφίλ είναι εντελώς προβληματική και ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για την ταυτοποίηση DNA σε αντικείμενα που δύνανται να μετακινηθούν.
"Είναι σαν να πάρει κάποιος γενετικό υλικό δικό σας, να το μεταφέρει κάπου αλλού για να σας ενοχοποιήσει, τόνισε. Και το χειρότερο από όλα είναι οτι, ενω αθωώθηκε ο φίλος της και άμεσα κατηγορούμενος, η φίλη του φυλακίζεται χωρίς αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Αν δεχθούμε κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα, ανοίγονται "περίεργα πράγματα". Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να αποφυλακιστεί και αν υπάρχουν άλλα αδιάσυστα εις βάρος της στοιχεία ας παρέμβει η δικαιοσύνη.  Αλλά όχι για αυτο το λόγο που είναι φυλακισμένη τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου