Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ζητά ο Δήμος Πετρούπολης


 Από το Δήμο Πετρούπολης ανακοινώθηκαν τα εξής:


 Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με αφορμή την απόφαση - κόλαφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλεί σε μία σειρά αγωνιστικές κινητοποιήσεις και υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους καλώντας όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

  Η απόφαση είναι σαφής, ενώ η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για τη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις διμήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους.

  Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

  Αντίθετα, η κυβέρνηση αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει:

1. Είναι αντισυνταγματική η παράταση όλων των συμβάσεων πέρα του οκταμήνου.
2. Είναι ανεπίτρεπτη η καταβολή των αποδοχών στο μέλλον.
3. Ισχύει η αυτοδίκαιη ακυρότητα των συμβάσεων, άρα ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικηθεί η επιστροφή των δεδουλευμένων των συναδέλφων.

Με βάση τα παραπάνω οι εργαζόμενοι στους Δήμους από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη προχωρούν σε καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια και την Πέμπτη σε απεργία.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΜΕΡΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου