Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Κώστας Καράμπελας Περιφερειακός Σύμβουλος: Τα σπασμένα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής


Τα σπασμένα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής, που
αποφάσισε να διαθέσει 40,6 εκ. € από τον προϋπολογισμό της για τις ανάγκες προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Το ποσό προέρχεται από το πρωτοφανές πλεόνασμα των 350 εκ. €, που δημιούργησε με νοικοκυρεμένη διαχείριση, η διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, που είχε την προνοητικότητα, την ώρα που η Ελλάδα προετοιμαζόταν να πέσει στη δίνη των μνημονίων, να μην δαπανά πέραν των δυνατοτήτων της.
Υπενθυμίζεται ότι για το πλεόνασμα η διοίκηση του Γ. Σγουρού είχε λοιδορηθεί με αστείους ισχυρισμούς από την άλλοτε αντιμνημονιακή παράταξη της κας Δούρου, που εδώ και τρία χρόνια εδοξάσθη κρυπτόμενη και πλέον εμφανίζεται να επαίρεται για κάτι που μεμφόταν λυσσαλέα.
Έχοντας απεμπολήσει ουσιαστικά τον αναπτυξιακό της χαρακτήρα αφού έχει πατώσει στην απορρόφηση πόρων και στην εκτέλεση έργων, η διοίκηση της Περιφέρειας αναζητά «εύκολους» τρόπους για να δαπανήσει το αποθεματικό ώστε να δείξει δήθεν έργο.
Για το λόγο αυτό έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ παροχολογίας, υπερδεσμεύοντας πόρους χωρίς να υπολογίζει δύο βασικές παραμέτρους που μπορεί να υποθηκεύσουν το μέλλον της Περιφέρειας : Πρώτον ότι το πλεόνασμα δεν είναι ανεξάντλητο και δεύτερον ότι η Περιφέρεια δεν είναι η «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», καθώς τα βασικά έσοδα των Περιφερειών έχουν μειωθεί την περίοδο της κρίσης κατά 60 %.
Η παράταξη «Αττική» εκ μέρους της οποίας τοποθετήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καράμπελας, ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης δαπάνης με τις παραπάνω υποσημειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου