Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS της ΕΕΤΑΑ - Ολοκληρωμένη Κοινωνική Πολιτική για την Υγεία και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό


«Συμμετοχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS της ΕΕΤΑΑ με
θέμα Ολοκληρωμένη Κοινωνική Πολιτική για την Υγεία και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό »

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, έχοντας μια μακρόχρονη εμπειρία καλών πρακτικών στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, επιλέχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης  και Αυτοδιοίκησης και συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS. Στο πλαίσιο του προγράμματος καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα της Ισπανίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη μας.

Ενημερώθηκαν από κοινωνικούς λειτουργούς της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής για τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία που λειτουργούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, καλές πρακτικές και καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται στο κοινωνικό πεδίο καθώς και δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει για τους ηλικιωμένους και τους απόρους καθώς και τις πρωτότυπες δράσεις του διαγενεακής συνεργασίας, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στης κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου