Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ θα αποκτήσει άμεσα ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


Λύθηκαν οι ενστάσεις από πλευράς του δήμου Περιστερίου και με την συνδρομή της
αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ θα αποκτήσει άμεσα ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ..
Το σχολείο θα λειτουργήσει την προσεχή σχολική χρονιά 2017-2018, στη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές του σχολείου.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, την Τρίτη 25.4.2017. Αφορμή η πρόταση 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για την συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, της ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο νέο κτίριο των ΕΠΑΛ στον Άγιο Θεολόγο, δίπλα στην πλατεία Ποιητών.

Με προεξάρχοντα ομιλητή τον κ. Νίκο Ζούτσο, η αντιπολίτευση έθεσε τις πιεστικές ημερομηνίες, έως την Παρασκευή 28.4.2017-, που θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την Ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Περιστέρι και αφού στηλίτευσε την άρνηση της Διοίκησης του Δήμου να το χρηματοδοτήσει την αρχική λειτουργία του και έως το Σεπτέμβριο με το ποσό των 8-10.000 ευρώ, προκειμένου αυτό να καλύψει τα αρχικά λειτουργικά έξοδά του, ζήτησε την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος.

Απαντώντας, ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, δήλωσε ότι σύμφωνα με την δική του πληροφόρηση που είχε από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπήρχε τελική ημερομηνία προκειμένου να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για την ίδρυση του νέου σχολείου, ενώ πληροφόρησε τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους ότι είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα, με την συμμετοχή του και την συμμετοχή του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας προκειμένου να αποφασισθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του υπό ίδρυση σχολείου.
Τέλος δήλωσε ότι μέχρι να γίνει η συγκεκριμένη σύσκεψη, δεν συναινεί να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Τελικά και μετά από έντονη συζήτηση και αντιπαραθέσεις μεταξύ της διοίκησης Παχατουρίδη και της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφούσα παράταξη στο δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην υπάρξει συζήτηση του θέματος της ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, με αποτέλεσμα σύσσωμη η αντιπολίτευση να αποχωρήσει από την συνεδρίαση του σώματος.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κι ενώ το σύνολο των δημοτικών συμβούλων είχε αποχωρήσει, προσήλθε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας κομίζοντας το έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο ορίζονταν ως τελευταία ημερομηνία λήψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου την Κυριακή 2.5.2017.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Θεοδωράκου από την μία πλευρά και των κ.κ. Αλεξόπουλου, Διευθυντή Β/θμιας, Νίκου Ζούτσου και Στέφανου Παπαδόπουλου από την άλλη, με βάση το νέο έγγραφο. Τελικά η πλευρά της Διοίκησης Παχατουρίδη επέμενε στην θέση της και η σχετική συζήτηση τελείωσε χωρίς κανένα αποτέλεσμα πράγμα το οποίο διευθέτησε η Αντιπεριφέρεια δυο μέρες μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου