Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Το 1ο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών Τυφλών στο Δήμο Περιστερίου


Ο Δήμος Περιστερίου, γίνεται ο Δήμος αφετηρία σε πανελλαδικό επίπεδο της οργανωμένης και
ποιοτικής εκπαίδευσης οδηγών σκύλων που προορίζονται να γίνουν, κυριολεκτικά, τα μάτια όσων το έχουν ανάγκη.
Αντιπροσωπία του Ελληνικού Κέντρου Σκύλων Οδηγών, που συμμετέχουν οι φορείς για τους τυφλούς επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Για τις ιδιαίτερες ικανότητες των εκπαιδευμένων σκύλων οδηγών και το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στους τυφλούς συνανθρώπους μας, ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Κέντρου Ζωή Γερουλάνου, τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Κέντρου κ.κ. Αιμιλία Κλεφτογιάννη και Ιωάννη Κονδράρο και τον Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά. 
«Η αποφασιστικότητα του Δημάρχου Περιστερίου να στηρίξει την ανάγκη των τυφλών για ανεξάρτητη διαβίωση, φάνηκε και σήμερα, που ο ίδιος μας παραχωρεί ιδιαίτερο χώρο στο Πάρκο Σκύλων του Περιστερίου (πίσω από το ΚΥΒΕ), έτσι ώστε εκεί να γίνει το πρώτο πανελλαδικά κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού», σημείωσε εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ευχαριστώντας τον κ. Παχατουρίδη. 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Κέντρου Ζωή Γερουλάνου υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι ένας από τους λίγους Δήμους στη χώρα, που διαθέτει ένα μεγάλο και ασφαλές πάρκο για τους σκύλους και αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτήν την πρωτοβουλία του.
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του Κέντρου στο www.greekguidedogs.gr και όσοι δύνανται και το επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές ανάδοχοι κουταβιών, τα οποία μετά θα εκπαιδευτούν και θα δοθούν σε χρήστες με προβλήματα όρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου