Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Σταματούσαν αυτοκίνητα, ταξι και πεζούς και τους λήστευαν!


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε
βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών
Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, μέλη της σπείρας
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται εννέα (9) ημεδαποί συνεργοί τους
Εξιχνιάσθηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 19-4-2017, στην περιοχή των Αχαρνών, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 17, 18 και 35 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται εννέα (9) επιπλέον συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι κατηγορούμενοι τον τελευταίο μήνα είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντος του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος.
Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.
Σε άλλες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα οδηγούσαν στην περιοχή Αγ. Σωτήρας Αχαρνών, όπου με χρήση σωματικής βίας ή μαχαιριών τους αφαιρούσαν ομοίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού.
Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία Ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου