Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Είναι τόσο μεγάλος ο πανικός σας που σας οδήγησε στην απώλεια του πολιτικού πολιτισμού απαντά ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Αγίας Βαρβάρας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ στον Μιχάλη Γ. Γιάγκα


Η αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων για για την εκμίσθωση των δύο κτιρίων στο χώρο της
ΒΙΟΧΡΩΜ συνεχίζεται από τον κ, Μ. Γιάγκα και τον κ. Παγουρτζή.  
Μετά την απάντηση του κ. Μ. Γιάγκα , ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής απαντά δημόσια εκ μέρους της διοίκησης ως εξής:

"Είναι τόσο μεγάλος ο πανικός σας (εξού και οι ύβρεις «ψεύτης και συκοφάντης») που σας οδήγησε στην απώλεια (ελπίζουμε προσωρινή) του πολιτικού πολιτισμού που επιβάλλει η θέση ενός δημοτικού συμβούλου και μάλιστα για τόσο ασήμαντα σε σχέση με όσα βιώνουμε...

Αναφέρεστε δε στο πρόσωπό μου ως «κ. Παγουρτζή» (γιατί άραγε;) ενώ εγώ σας απάντησα και θα συνεχίσω να απαντώ εκ μέρους της διοίκησης ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος στα πλαίσια που επιβάλλουν οι αρχές της διαφάνειας της διοίκησης με ονοματεπώνυμο και χωρίς κρυφτούλια… Σε αντίθεση δηλαδή με την δική σας επιλογή  να προσπαθείτε να διαγράψετε από τη μνήμη σας (μας) περιόδους και  θέσεις της προηγούμενης πορείας σας.
 
Συγκεκριμένα:
Η πρώτη περίοδος της θητεία σας αρχίζει το 1999. Οριστήκατε Αντιδήμαρχος (έγγρ. αρ. 415/14-01-2002) με μονοετή θητεία δηλαδή έως 14/01/2003 και ανάμεσα στα άλλα στην αρμοδιότητα σας ήταν η εποπτεία της Υπηρεσίας Εσόδων του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.
Οριστήκατε στη συνέχεια εντεταλμένος (έγγρ. αρ. 7/28-01-2003) με μονοετή θητεία δηλαδή έως 28/01/2004 και είχατε την ίδια αρμοδιότητα.
Οριστήκατε στη συνέχεια Αντιδήμαρχος (έγγρ. αρ. 758/14-01-2004) με μονοετή θητεία δηλαδή έως 14/01/2004 και με αρμοδιότητα την εποπτεία της Υπηρεσίας Εσόδων.
Οριστήκατε στη συνέχεια Αντιδήμαρχος (αρ. 91/04-01-2005) με μονοετή θητεία δηλαδή έως 04/01/2006 και αρμοδιότητα μεταξύ άλλων την εποπτεία της Οικονομικής Υπηρεσίας. Συνεπώς η πρώτη περίοδος της θητεία σας ολοκληρώνεται στις 14/07/2006 που παραιτηθήκατε από Δημοτικός Σύμβουλος, όταν δηλαδή είχε αγοραστεί η όλη έκταση, και όχι στο «τέλος του 2005» όπως ισχυρίζεστε.
Καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ότι γνωρίζετε πολύ καλά (ή μήπως δεν το γνωρίζετε;…) κάθε λεπτομέρεια της μίσθωσης της εταιρείας «ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ» που επρόκειτο να λήξει!  Άλλωστε εσείς ισχυρίζεστε ότι «1+1 = ΛΑΜΔΑ»!
Και μη ξεχνάτε ότι από την αρχή συμφωνήσατε και με την αγορά μιας έκτασης  (ομολογουμένως πολύ δαπανηρής, όπως αποδείχθηκε, για τις πλάτες των συμπολιτών μας…) και στη συνέχεια και με την παραμονή της εταιρίας «ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ» (ώσπου να βρει άλλο ακίνητο) αν και η μίσθωση της είχε λήξει, πράγμα που όπως ξέρετε δεν ήταν δυνατόν να διαιωνιστεί επ’ άπειρον… Μη παριστάνετε λοιπόν τον αδαή!

Σας ευχαριστώ για τον έπαινο περί του θάρρους μου αλλά λυπάμαι που δεν μπορώ να σας τον ανταποδώσω! Κι αυτό διότι ως υποψήφιος Δήμαρχος, στις δημοτικές εκλογές του 2014, διατυμπανίζατε δημόσια «…καταθέτω γνώση και εμπειρία…» σε κάθε μέσο και με κάθε ευκαιρία!
Όπως επίσης, σε συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα, ισχυριζόσαστε: «Δεν αποχώρησα ποτέ από την πόλη. Παρακολουθούσα και συμμετείχα στα δρώμενα χωρίς να έχω επίσημη ιδιότητα». Σήμερα, λέτε ότι «Δε συμμετείχα στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε το 2010 ούτε το 2011 ούτε το 2012 ούτε το 2013». Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η ομολογία σας; Πως μπορείτε εσείς να μιλάτε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας;

Θα έλεγα μάλιστα, να μη μας προκαλείτε να δώσουμε στη δημοσιότητα τα πρακτικά γιατί κάλλιστα… μπορείτε να το κάνετε κι εσείς! Σας υπενθυμίζω ότι εμείς εν δυνάμει ήδη το έχουμε κάνει μέσω των δημοτικών συμβούλων, αφού όλοι εξ ημών παίρνουμε τα αντίγραφα των πρακτικών των δημοτικών συμβουλίων και μάλιστα τα τελευταία χρόνια σε ηλεκτρονική μορφή! Δημοσιεύστε τα λοιπόν, ώστε να δουν όλοι πόσες φορές ρωτήσατε, πόσες φορές δεν πήρατε απάντηση από τη διοίκηση, τι ψήφιζε ο καθένας μας, ποιος παραπλανούσε ποιόν (..) και γενικώς… να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του από τα πεπραγμένα μας!  Επίσης, σας υπενθυμίζω ότι όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Διαύγεια! 
Έωλοι λοιπόν και πάλι οι λεονταρισμοί σας και αβάσιμοι οι χαρακτηρισμοί σας! (Σημ.: αν περισσεύει χώρος από τις φωτογραφίες σας στην ιστοσελίδα σας που μας υποδείξατε, βάλτε μια διασύνδεση της ιστοσελίδας του Δήμου, προκειμένου να ενημερώνεστε καλύτερα εσείς και όποιος άλλος το επιθυμεί…).
Όσον αφορά στην αδιανόητη εμμονή σας περί του γιατί προχωρήσαμε σε δημοπράτηση του εν λόγω μισθίου, ξέρετε καλά ότι το θέμα έχει αυταπόδεικτα εξαντληθεί και το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ότι η πολιτική μας επιλογή είναι η πλήρης και ακεραία εφαρμογή των Νόμων και των σχετικών διατάξεων με όποιο κόστος! Όταν και αν εκλεγείτε από τους συμπολίτες μας για να διοικήσετε την πόλη μας, θα εφαρμόσετε δικούς σας νόμους;;

Σε ό,τι αφορά το «επιχείρημά» σας ότι δήθεν δεν προσήλθε κάποιος ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό επειδή ο προηγούμενος μισθωτής δεν είχε εγκαταλείψει το χώρο, είναι όχι μόνο αβάσιμος αλλά και απρόσφορος από την καθημερινή πρακτική.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο σωστός εκμισθωτής (πολύ περισσότερο όταν είναι δημόσιος φορέας) οφείλει να προνοεί για την κατά το δυνατόν αδιάλειπτη μίσθωση και αξιοποίηση της περιουσίας του! Και βεβαίως, πάμπολλες φορές ο ιδιοκτήτης παρουσιάζει το προς μίσθωση ακίνητο παρουσία του αποχωρούντα μισθωτή και προτού το εκκενώσει!
Είναι γνωστό ότι μετά από δυο προσκλήσεις δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος για την ενοικίαση του χώρου. Αν ο χώρος είχε εκκενωθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις σας θα χάναμε και τον τελευταίο ενδιαφερόμενο με απώλειες 120.000 ευρώ το χρόνο. Καταλαβαίνουμε βεβαίως, ότι εσάς (κι όσους άλλους από το μισοσκόταδο σιγοντάρουν…) θα σας βόλευε καλύτερα να παραμείνει το συγκεκριμένο ακίνητο μη μισθωμένο προκειμένου να προβαίνετε στις γνωστές σπέκουλες! Γιατί αυτό δείχνετε με τα καμώματα σας!

Και αφού μας προκαλείτε, να χρησιμοποιούμε σωστά τις έννοιες των λέξεων, θα μου επιτρέψετε, σχετικά με τους όρους «μεθόδευση» και «σκάνδαλο» που χρησιμοποιείτε κατά κόρον, να σας επισημάνουμε ότι:
Μεθόδευση είναι η δρομολόγηση εξελίξεων με έμμεσο τρόπο, η πρόκληση του επιθυμητού αποτελέσματος με πλάγια μέσα, η  χειραγώγηση, η εφαρμογή μεθόδων άμεσων αλλά ανήθικων, οι κωλυσιεργίες, η επινόηση φαινομενικά νομότυπων μεθόδων δηλαδή τα κόλπα και τα νομικά τερτίπια!
Αυτό δηλαδή που κάνετε. Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας, μετά από τόσες συζητήσεις και αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, του δημοτικού συμβουλίου και των ελεγκτικών οργάνων, με τόση δημοσιοποίηση (εφημερίδες, ιστοσελίδες Δήμου, Διαύγειας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ), τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Σκάνδαλο είναι η συμπεριφορά, πράξη ή γεγονός που αντίκειται ή αντιτίθεται στα γενικώς παραδεκτά και προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο αγανάκτηση, αναστάτωση ή αντιδράσεις. Προφανώς, με δεδομένο ότι το μόνο παραδεκτό είναι ο Νόμος που ορίζει το τρόπο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, το μοναδικό «σκάνδαλο» που υπάρχει στην εν λόγω υπόθεση είναι η συμπεριφορά σας και (για την ώρα;) «πέτρα» του, εσείς!



     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου