Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Αιγάλεω


Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο ο
Δήμος Αιγάλεω προσπαθεί να είναι, και είναι, στην πρώτη γραμμή.

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες κατοίκους, εφαρμόστηκε και στο Αιγάλεω.
Από την έναρξή του τον Φεβρουάριο μέχρι και την 19 Απριλίου 2017 είχαν υποβληθεί και εγκριθεί στον Δήμο Αιγάλεω αιτήσεις από 1.523 νοικοκυριά, που αφορούσαν 3.226 άτομα ή το 4,61% του πληθυσμού.
Το 34% των αιτήσεων έγινε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, το 26% στο ΚΕΠ, ενώ το 40% έγινε απευθείας από τους ενδιαφερόμενους μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, ο Δήμος λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικό Φαρμακείο, Αλληλέγγυο Φροντιστήριο, συμμετέχει στη σύμπραξη Δυτικής Αθήνας του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης στους εγγεγραμμένους, ενώ έχει ξεκινήσει και καθημερινό συσσίτιο.

Το Αιγάλεω γίνεται πόλη κοινωνικής αλληλεγγύης, οι δράσεις υποστηρίζονται από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζονται από όλους του κατοίκους και στηρίζουν καθένα που έχει ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου