Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Στέφανος Παπαδόπουλος: Δήλωση για το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου μετά την άρνηση της διοίκησης για να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 25/4/2017.

«Αναρωτιέμαι: γιατί να συζητάω μαζί τους ;… » (Μπρεχτ)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/4/2017, ομόφωνα  η αντιπολίτευση με συλλογή 15 υπογραφών ,
όπως απαιτείται  , ζήτησε να μπει προ ημερησίας συζήτησης το θέμα της Ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στην πόλη μας.

Ο κ. Παχατουρίδης, όχι μόνο έδωσε εντολή στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να μην τεθεί το θέμα προ ημερησίας συζήτησης ,αλλά αναλώθηκε να διασπείρει ανακρίβειες, παραπληροφόρηση και ψέματα, στοιχεία που συνήθως ανασύρει από το "οπλοστάσιό" του, όταν κι όποτε θέλει να ναυαγήσει κάποιο έργο, το οποίο δεν του αποφέρει κατά την άποψή του οφέλη στην προσωπική και παραταξιακή εικόνα του και δεν είναι έργο "βιτρίνας". 

Αντιλαμβάνομαι ,ότι η ίδρυση ενός σχολείου ,όπως το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, προφανώς και δεν αποτελεί κατά τα πρότυπα του κ. δημάρχου πιασάρικο ζήτημα για προβολή και πρωτοσέλιδα αφ' ενός κ αφ' ετέρου, δεν είναι και στην κουλτούρα της συγκεκριμένης παράταξης ανάλογα έργα .

Τι να κάνουμε που σ αυτή την πόλη κάποιοι ασχολούμαστε και με τα θέματα Παιδείας και τις υποδομές που είναι απαραίτητες κι όχι αποκλειστικά με καφετέριες ,αναψυκτήρια και στολισμούς στους κεντρικούς δρόμους "εις τας εορταστικάς περιόδους".

 Επι της ουσίας ,λοιπόν, στο σύνολο των 29 δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Παχατουρίδη -και με αρκετές απουσίες- οι 16 ψήφισαν ΟΧΙ στην Ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου κατόπιν γραμμής πλεονάζουσας από παραπληροφόρηση ,ψέματα και ανακρίβειες εκ μέρους του.
Και βέβαια ενώ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Αλεξόπουλος μας διαβεβαίωσε για την  καταληκτική ημερομηνία την 2 Μαϊου για την ίδρυση του Γυμνασίου, (χρειαζόταν άμεσα η απόφαση δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει ) ο κ. Παχατουρίδης έκανε λόγο για ανοιχτό χρονικό ορίζοντα, γεγονός που είναι ψέμα .
Επιπλέον, για να ναυαγήσει την ίδρυση του σχολείου επικαλέστηκε το υπέρογκο κόστος για το έργο αυτό, το οποίο επίσης είναι ψέμα γιατί το κόστος δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 10.000 ευρώ. 

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί η τεχνική που επαναλαμβανόμενα και χειριστικά ακολουθεί ο κ. Παχατουρίδης κάθε φορά που υποδύεται τον ενορχηστρωτή της παραπληροφόρησης της παράταξής του και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πάντως, αυτού του είδους οι πρακτικές δεν θα περάσουν και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκλείσει τα παιδιά από τη μόρφωση ,τη δωρεάν δημόσια παιδεία , ναυαγώντας και προβοκάροντας συστηματικά έργα παιδευτικής πνοής για την κοινωνία και την πόλη μας.

«Ψάξε για σχολείο, άστεγε! Προμηθεύσου  γνώση , παγωμένε!  Πεινασμένε, άρπαξε το βιβλίο: ειν’ ένα όπλο. Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία » (Μπρεχτ)

Στέφανος Παπαδόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου