Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία: Για τις ενημερωτικές συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη και μελών του ΔΣ με αιρετούς για την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση


 Έχετε όλοι πληροφορηθεί την “πορεία προς τον λαό” μέσω περιφερειακών συσκέψεων fast truck,
αυτοδιοικητικών και όχι μόνο, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης και αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 8/3/2017.
Η καθυστερημένη προσπάθεια του Προέδρου, να εναρμονισθεί με την μηδενιστική αντιπολίτευση της ΝΔ και της παράταξης του χώρου του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ, που έχει δηλώσει και στο Συνέδριο ως πρώτο στόχο της Αυτοδιοίκησης την ανατροπή της Κυβέρνησης, δηλαδή το τέλος της αριστερής παρένθεσης πιθανόν να εντάσσεται και σε προσωπικές στοχεύσεις και σχεδιασμούς.
            Το στρατηγικό αδιέξοδο της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ είναι προφανές. Η Κυβέρνηση δεν “πέφτει”, η αποχώρηση της ΚΕΔΕ “στο τέλος της μέρας” από τον διάλογο της Εθνικής Επιτροπής του ΥΠΕΣ για την μεταρρύθμιση, οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς, πολιτικαντισμούς και αδιέξοδες συγκρούσεις με την Κυβέρνηση.
            Ενώ η πολιτική ηγεσία πριν από την “αποχώρηση” μας είχε  δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το κείμενο της Επιτροπής είναι ένα βασικό υλικό της συζήτησης και δεν δεσμεύει την Κυβέρνηση. Όλα είναι υπό συζήτηση και θα διαμορφώσει τη θέση της αφού δει και την τοποθέτηση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης
            Τώρα, εμείς ως Αυτοδιοίκηση χωρίς χρόνο για ουσιαστική συζήτηση των προτάσεων της Επιτροπής και επεξεργασία  των δικών μας θέσεων υπερτονίζοντας καθυστερήσεις και παραλήψεις, ξεκινήσαμε τον “ανέκδοτο” αγώνα. Η πλειοψηφία δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση  “κρυπτόμενη” πίσω από την αντίθεσή της, γενικά, στην απλή αναλογική χωρίς να αντιπροτείνει τι θέλει.
            Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΟΤΑ βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση την τελευταία εξαετία, λόγω των μνημονίων και της εφαρμογής του “Καλλικράτη”. Απαιτείται η προώθηση μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης. Ο σχεδιασμός  και η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου, επαρκώς χρηματοδοτούμενου και στήριξη του εκσυγχρονισμού των δομών και της λειτουργίας αναβάθμισής τους.


            Οι πολεμικές ιαχές, οι σπασμωδικές κινήσεις, ιδιαίτερα από δυνάμεις και πρόσωπα που ήταν παρατηρητές της καταστροφικής πορείας των ΟΤΑ την προηγούμενη περίοδο, δεν συνιστά πολιτική θέση αλλά εμφανές πολιτικό αδιέξοδο.
            Αυτά που χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση και η χώρα μπορούν να διεκδικηθούν και πραγματοποιηθούν, μόνο, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, όπου όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε.
Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

Σημείωση:

Κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη και μελών του ΔΣ με αιρετούς σε όλη τη χώρα για την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση

Γ.Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μαζί με επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ξεκινάνε κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη.
Στόχος των συναντήσεων είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α’ Βαθμού  και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.
Ειδικότερα το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:
12 Μαρτίου 2017
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Δημοτικός Χώρος:      Συνέντευξη τύπου: 16.30                Γενική Συνέλευση: 17.30


13 Μαρτίου 2017
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Περιφέρεια Ηπείρου


14 Μαρτίου 2017
ΠΑΤΡΑ
Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων
Ξενοδοχείο Αστέρας:      Συνέντευξη τύπου:12.00             Γενική Συνέλευση: 13.00



15 Μαρτίου 2017
ΤΡΙΠΟΛΗ
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ξενοδοχείο
Αποστολοπούλειο:      Συνέντευξη τύπου:10.30  Γενική Συνέλευση: 11.00



17 Μαρτίου 2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιφέρειες: Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας
Ξενοδοχείο Grand Hotel: Συνέντευξη τύπου:12.00  Γενική Συνέλευση: 13.00

20 Μαρτίου 2017
ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Περιφέρειες: Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας


22 Μαρτίου 2017
ΑΘΗΝΑ
Περιφέρειες: Αττικής – Βορείου Νοτίου Αιγαίου – Κρήτης
Ξενοδοχείο Τιτάνια

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει τα εξής:
«Η τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για εμάς χωρίς εμάς πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους. Ήρθε η ώρα για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων, από την Κεντρική Κυβέρνηση προς την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Αυτοδιοίκηση κομματικό λάφυρο κανενός. Η ΚΕΔΕ επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.grkedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου