Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οι ισχυρισμοί του δήμαρχου Αιγάλεω ότι η Έφεση εναντίον της συμβασιούχου ασκήθηκε δήθεν για λόγους χρηστής διοίκησης, είναι εν γνώσει του αναληθείς. Επιστολή Αναγνώστη


Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Σας αποστέλλω αυτήν την επιστολή σχετικά με το  δημοσίευμα σας  που αφορά την Άσκηση
των Ενδίκων εναντίον συμβασιούχων στον δήμο Αιγάλεω.

Διάβασα στην έγκριτη σελίδα σας την τοποθέτηση του δήμαρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα σχετικά με την υπόθεση της συμβασιούχου κας Δ.Δ. που απασχολήθηκε 3 χρόνια με συμβάσεις stage  στην Κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω.

Στην εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο στις 16/3/2017, κατά τη διαδικασία επανεξέτασης των ένδικων μέσων σε συμβασιούχους,  ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Μπίρμπας   «ανάλυσε»  τους  λόγους για τους οποίους  ΔΕΝ ανακαλεί  την Έφεση  που έχει ασκήσει  στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών  που δικαιώνει την εργαζόμενη .

Ειδικότερα ο κ. Μπίρμπας  ισχυρίστηκε ότι  η άσκηση της έφεσης στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έγινε για λόγους αναγκαστικούς, αλλά με κριτήριο την χρηστή διοίκηση και την ισότιμη αντιμετώπιση των κατά καιρούς εργαζόμενων στο Δήμο (εποχικούς, αορίστου χρόνου κλπ.).

Μάλιστα ισχυρίστηκε εν γνώσει της αναλήθειας του ότι η συμβασιούχος δεν κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Προφανώς αυτός ο ισχυρισμός του κ. Μπίρμπα έγινε για  να δικαιολογήσει την Μη εφαρμογή  του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα (4447/2016) που δίνει την δυνατότητα στους ΟΤΑ να ανακαλέσουν τα ένδικα μέσα που ασκήθηκαν αναγκαστικά , προκειμένου να μην κατηγορηθούν ποινικά και πειθαρχικά οι διοικήσεις τους.

Επειδή  ο συγκεκριμένος ισχυρισμός αποτελεί  ανακρίβεια  προκειμένου ο κ. δήμαρχος να κρύψει την πολιτική σκοπιμότητα της απόφασης του, σας αποστέλλω το Πρακτικό της οικονομικής επιτροπής του δήμου Αιγάλεω που αλίευσα στη «Διαύγεια» με αριθμό 10/2015 στο οποίο  ο Δήμαρχος του Αιγάλεω κ. Μπίρμπας αιτιολογεί ότι η Έφεση εναντίον της εργαζόμενης ασκήθηκε για αναγκαστικούς λόγους και όχι για λόγους  χρήστης διοίκησης που ισχυρίζεται σήμερα.


Σας επισυνάπτω το «δια ταύτα» της απόφασης (εικόνα 1) της οικονομικής επιτροπής το οποίο αναφέρει επί λέξει ότι, «η άσκηση των ενδίκων μέσων από τους ΟΤΑ είναι υποχρεωτική και μπορεί η μη εξάντληση τους να ενεργοποιήσει την διαδικασία του ν 3852/2010 περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών»….

Μάλιστα στην επομένη παράγραφο  η διοίκηση Μπίρμπα αναγνωρίζει ότι η συμβασιούχος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού  ξεκαθαρίζει ότι οι θέσεις που καλύπτουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για μεγάλα χρονικά διαστήματα (2-3 ετών) όπως η συμβασιούχος, πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό γιατί οι ανάγκες του δήμου είναι πάγιες και διαρκείς…

Επειδή  από όσα σας προανέφερα αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί του δήμαρχου ότι η Έφεση εναντίον της συμβασιούχου ασκήθηκε δήθεν  για λόγους χρηστής διοίκησης, είναι εν γνώσει του αναληθείς.

Επειδή δεν πρόκειται για μια αντιπαράθεση εναντίον δημοτικών παρατάξεων  αλλά για μια απρόκλητη και πολιτική δίωξη εργαζόμενου από την δημοτική αρχή του κ. Μπίρμπα θα σας παρακαλούσα προς χάριν της αποκατάστασης της αλήθειας να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή  μου μαζί με τα αποδεικτικά που σας αποστέλλω.

Σκοπός της επιστολής μου δεν είναι να «δικάσω» τον δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα όπως εκείνος  δίκασε και καταδίκασε  την εργαζόμενη συμβασιούχο αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας για μια  μητέρα εργαζόμενη που η δημοτική αρχή του κ. Μπίρμπα της στερεί  το δικαίωμα στην εργασία προβάλλοντας  κάθε φορά και διαφορετικούς ισχυρισμούς .

Κλείνοντας σας αναφέρω ότι όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την αλλαγή των θέσεων του κ. Μπίρμπα (μια απλή ανάγνωση των πρακτικών θα σας πείσει) που όψιμα και μετά την ψήφιση του ευεργετικού για τους εργαζόμενους νόμου 4447/2016 ανακάλυψε τους λόγους της «χρήστης διοίκησης» για να συνεχίσει την πολιτική δίωξη σε μια γυναίκα συμβασιούχο.

Μετά Τιμής
Γιώργος Λυμπερής

Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου