Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Σταύρος Τασιόπουλος Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω - για τον Κλεισθένη, την οδό Μπότσαρη και τις εφέσεις


 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ο
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Τασιόπουλος, τοποθετήθηκε σε σειρά θεμάτων αναφερόμενος και στο τελευταίο αλλά ουσιαστικό θέμα περί ανάκλησης ενδίκων μέσων που αφορούν πρώην συμβασιούχους.


Το έμβλημα του Δήμου

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Τασιόπουλος σχολιάζοντας το λογότυπο των εγγράφων που χρησιμοποιεί ο Δήμος, ανέφερε ότι:

“Το έμβλημα ενός Δήμου είναι βασικό χαρακτηριστικό του, και θα πρέπει να αποτελεί υπόθεση των δημοτών. Για να αλλάξει το έμβλημα χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση από την αντίστοιχη Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σήμερα λοιπόν με αφορμή το λογότυπο των εγγράφων του Δήμου, καταθέτω την πρόταση για μια ανοικτή πρόσκληση για την κατάθεση προτάσεων για ένα νέο έμβλημα του Δήμου Αιγάλεω με αναφορά και στον Κλεισθένη.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, συμπολίτες μας με ταλέντο στην σχεδίαση θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε ύστερα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για το νέο έμβλημα του Δήμου.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δώσουμε μια διαφορετική αίσθηση για τον τρόπο που πρέπει να διοικείται ένας Δήμος ξεκινώντας από τα βασικά." Ο κ. Τασιόπουλος δήλωσε πως σε επόμενη συνεδρίαση θα καταθέσει αναλυτική πρόταση.


Τα έργα στην οδό Μ. Μπότσαρη

Περαιτέρω σε ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαδιά, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην εξέλιξη των έργων στον πολυσύχναστο δρόμο της οδού Μ. Μπότσαρη, όπου  τόνισε ότι είναι αναγκαία η άμεση ολοκλήρωσή τους.

Από το φθινόπωρο του 2016 αλλά και σε πρόσφατη συνεδρίαση ο κ. Τασιόπουλος έχει ρωτήσει για το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου. 
Ο κ. Παπαδιάς δήλωσε πως θα έχει απαντήσεις σε επόμενη συνεδρίαση. 
Η αλήθεια είναι πως ο κ. Παπαδιάς είχε δηλώσει πως θα είχε απαντήσεις σε επόμενη συνεδρίαση στην ίδια ερώτηση του κ. Τασιόπουλου περίπου πριν ένα μήνα.


Η άρση των εφέσεων σε πρώην συμβασιούχους

Ως προς το θέμα της άρσης των εφέσεων σε πρώην συμβασιούχους με πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ τους, η τοποθέτηση του κ. Τασιόπουλου ήταν εκτενής αναλύοντας το ζήτημα επιδιώκοντας να δώσει όλες τις παραμέτρους.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι πλέον υπάρχει η εκ του νόμου (άρθρο 54 του νόμου 4447/2016) δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να κρίνουν αν θα αποσύρουν ή δεν θα ασκήσουν έφεση απέναντι σε πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων που αναγνωρίζουν την κάλυψη θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών σε πρώην συμβασιούχους.

Αυτό το ζήτημα συνδέεται άμεσα με τον στόχο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των αναγκών για προσωπικό και την τακτική που θα πρέπει να έχει ο Δήμος, ώστε να τις καλύπτει με μόνιμο προσωπικό και να μην χρειάζεται μεγάλο αριθμό έκτακτων υπαλλήλων με 8μηνα ή 2μηνα.

Σε αυτή τη βάση ο Δήμος θα πρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει και να αποσύρει τις εφέσεις, γεγονός που θα οδηγήσει στον διορισμό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, των δύο αυτών πρώην συμβασιούχων.
Κρίνοντας το γεγονός ότι πλέον είναι εφικτή η πρόσληψη υπαλλήλων (ΔΕ κ ΥΕ) στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες, που έχουν επιτύχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ παλαιότερων ετών, είναι παράλληλα εφικτή η κάλυψη κενών που υπάρχουν γενικότερα.

Ακόμη η απόφαση αυτή θα επηρρεάσει και τον τρόπο απόφασης σε μελλοντικές περιπτώσεις εργαζομένων και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει μία ολοκληρωμένη απάντηση σε κάθε τέτοια περίπτωση.
Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Τασιόπουλος, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος ώστε να καταγραφεί ξεκάθαρα η τοποθέτηση κάθε Δημοτικού Συμβούλου, καλώντας τους επί κεφαλής των άλλων παρατάξεων να την ζητήσουν και θεσμικά (αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία καταθέτουν μόνον οι επι κεφαλής παρατάξεων).

Τελικά ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας, όπου είχε καταθέσει πρόταση για την άρση της έφεσης σε μία εκ των δύο περιπτώσεων, θεωρώντας ότι είναι διαφορετικές, έλαβε τον λόγο και ζήτησε ο ίδιος την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Τασιόπουλος ψήφισε υπέρ της άρσης των εφέσεων και για τις δύο περιπτώσεις πρώην συμβασιούχων για τις οποίες ο Δήμος έχει ασκήσει έφεση, ενώ υπέρ και των δύο τέθησαν και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων.


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν με βάση τις ψήφους της παράταξης του κ. Μπίρμπα, υπέρ της άρσης της έφεσης για τη μία περίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου