Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’


Με μεγάλη επιτυχία και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια
εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στο ρεστοράν “LA SCALA”, στην Πετρούπολη, στην οποία τιμήθηκε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ‘Αλμα Ζωής’.

Μία εκδήλωση - αφιέρωμα στην 'πολυαγαπημένη μας Τζωρτζίνα' όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος κα Κίτσα Καλαφάτη.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κίτσα Καλαφάτη, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, μίλησε για την 12ετή παρουσία  και προσφορά του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» σε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη, στα όρια του Δήμου Πετρούπολης και όχι μόνο. Επίσης, αναφέρθηκε στους λόγους που, κάθε χρόνο, προσκαλούνται και τιμώνται πρόσωπα και φορείς που έχουν γίνει γνωστά και έχουν αναδειχθεί σε σημεία αναφοράς, λόγω της προσφοράς τους σε διάφορες κατηγορίες συνανθρώπων μας.

Συνέχισε τονίζοντας την πολυποίκιλη δωρεάν υποστήριξη, φροντίδα και συμπαράσταση που παρέχει το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Ειδική μνεία έγινε στην εκδήλωση ‘Greece Race for the Cure’ που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Άλμα Ζωής στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου εφέτος έλαβαν μέρος άνω των 30.000 πολιτών, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με αφετηρία το Ζάππειο, μεταξύ των οποίων και μέλη του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Κίτσα Καλαφάτη.

Αφού προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από την εν λόγω εκδήλωση, ακολούθησε η σύντομη ομιλία της Προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» κας Κλεοπάτρας Γαβριηλίδου, η οποία αφού αναφέρθηκε στα 29 χρόνια δράσης του συλλόγου με ενημερωτικές ομιλίες, δωρεάν ενημέρωση και κλινικό έλεγχο από χειρούργους μαστού της ΕΧΜ, προγράμματα στήριξης και συμβουλευτικής από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, συμβουλές ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εκστρατείες ευαισθητοποίησης, με συνέπεια το Άλμα Ζωής να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, τόνισε ότι «κλειδί» για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός πως η κα Γαβριηλίδου κλείνοντας την ομιλία της αφιέρωσε την, εκ μέρους του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», παρουσία, τόσο την δική της, όσο και των μελών του Δ.Σ. κ.κ. Κούρεντα, Τσαπέλα, Αργύρη και Δουμάν, στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», στην αγαπημένη ανιψιά της κας Καλαφάτη, Τζωρτζίνα, στην οποία προηγουμένως είχε αναφερθεί και η ίδια η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Την εκδήλωση του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», εκτός από τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ.Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό, όπως και ο πατήρ Σπυρίδων Αργύρης από τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδος, ο οποίος μετέφερε και τις ευλογίες και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Στέφανος Βλάχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Φιλίππου, δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και ενοριακών δράσεων.
Για μία ακόμη φορά, η μεγάλη αίθουσα του εστιατορίου LA SCALA (χωρητικότητας 350 ατόμων) αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αγκαλιάζουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου στα 12 χρόνια παρουσίας του στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου