Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αιγάλεω - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δημοτικοπολιτική κίνηση στο Αιγάλεω   


Συνδημότες και συνδημότισσες,
Πριν 3 χρόνια αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την κοινωνικο- πολιτική
δημοτική κίνηση με σκοπό να μιλήσουμε και να αγωνιστούμε για όλα όσα μας αφορούν . Στις εκλογές του 2015 μας τιμήσατε με το σημαντικό 5% (για παράταξη που συμμετείχε πρώτη φορά σε εκλογές). Το διάστημα που πέρασε από τότε προσπαθήσαμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις μάχες, είτε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είτε εκτός (π.χ. Πατιναζ).

 Σήμερα, σε μια περίοδο που η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ διαλύει τη ζωή μας,  κάνουμε μια νέα αρχή με τη διεύρυνση του Ρήγματος και με συναγωνιστές που αποχώρησαν απ την «Ανάπλαση» και άλλους.

 Δεν έχουμε πρόθεση να δασκαλέψουμε κανέναν.Ούτε έχουμε σκοπό να κηδεμονεύουμε κανενός την ζωή. Σημαντικό στοιχείο της πρωτοβουλίας μας είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντιπαλεύει την φτώχεια και την εξαθλίωση και θα χτίζει καθημερινά ένα σύγχρονο όραμα για την αλλαγή της κοινωνίας .

Στην κίνηση μας συμμετέχουν αριστεροί – προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες που πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν ν αλλάξουν μέσα απ την συμμετοχή στους αγώνες για το σήμερα και το αύριο. Η οικονομική κρίση που μαστίζει κάθε άνεργο εργαζόμενο και συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, είναι η αφορμή για ν’ ανοίξει μια συζήτηση ανάμεσά μας για το πού πάει το πράγμα. Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη καταστροφή δεν θα χει τελειωμό. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση απ αυτούς που  διαχειρίζονται τα μνημόνια και αλληλοδιαπλέκονται  φτάνοντας έναν λαό στην χρεοκοπία ( οικονομική-πολιτική-κοινωνική ).

 Δεν έχουμε έτοιμες λύσεις. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. 
Θέλουμε μαζί να διαμορφώσουμε  λύσεις, χωρίς να τάζουμε δουλειές, προσλήψεις, ρουσφέτια. Είμαστε οι συνδημότες σας που δεν λαδώνουν ούτε λαδώνονται. Οι μαχόμενοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι. Δεν βάζουμε εμείς τους κανόνες αυτής της κοινωνίας που κατατρέχει τους αλλοδαπούς, τους φτωχούς τους αρρώστους και τους αδύναμους. Ζητάμε όμως τη συμμετοχή σας για να τους αλλάξουμε. Σας θέλουμε πλάι μας σ’ αυτήν την μάχη για μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και των αγαθών στα πλαίσια μιας ανθρώπινης κοινωνίας. Είμαστε κοντά σε κάθε γνήσιο λαϊκό αγώνα. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι προνόμιο των φτωχών και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες το μόνο μας όπλο.

Ξέρουμε πια ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η ανακατανομή του πλούτου υπέρ των τραπεζών και των μεγάλων συμφερόντων. Τα χρήματα που έκλεψαν και καταχράστηκαν πριν την κρίση οι ιδιώτες και οι εκπρόσωποι τους σε κάθε μορφή του κράτους (διοικήσεις μεγάλων οργανισμών δήμων, νοσοκομείων, ολυμπιακοί αγώνες , siemens , υποβρύχια  κλπ) πήγαν στις τσέπες τους. Στις τσέπες των τραπεζιτών και του παραγωγικού κεφαλαίου πάνε και τα χρήματα που κάθε μέρα με αίμα πληρώνουν οι φτωχοί και οι άνεργοι. .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  των τραπεζών είναι δική τους και δική τους θα μείνει.!!! Ζητάμε την αποχώρηση απ αυτό το συνδικάτο της εγκληματικής φτώχειας του συνδικάτου που φασιστικά επιβάλλει κάθε μέρα νέα μέτρα εξαθλίωσης. Πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης. Ζητάμε την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Ζητάμε την μονομερή καταγγελία κάθε δανειακής σύμβασης. Ζητάμε τη διαγραφή του χρέους. Ζητάμε την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των κερδοφόρων επιχειρήσεων με λαϊκά ανακλητά συμβούλια που θα ελέγχουν την παραγωγή και τα οικονομικά τους.

Σας είναι γνωστό φίλοι συμπολίτες ότι είναι ανάγκη να παρέμβουμε και στα τοπικό-δημοτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία την υγεία την πρόνοια την ανεργία και το περιβάλλον. Θεωρούμε ότι οι βλαχοδήμαρχοι και οι σύμβουλοι τους σηματοδότησαν με την παρουσία τους την συνέχεια της παρακμής απ τα χρόνια των παχιών αγελάδων. 

Αν δείτε ποιοι αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας μπορείτε εύκολα να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Λειτούργησε το ρουσφέτι η συναλλαγή και η κακή διαχείριση όλων των υποθέσεων που αφορούν όλους μας, σε αγαστή βέβαια συνεργασία με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των δήμων και εργατοπατέρες έστησαν ένα ατελείωτο παιχνίδι εξουσίας στις πλάτες των τοπικών κοινωνιών με συναλλαγές για τον πρώτο η τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών με μοίρασμα μεταξύ τους των προσλήψεων στους συμβασιούχους,  ακόμη και με κυλικεία των σχολείων που χάριζαν στα δικά τους παιδιά, με μίζες και ρεμούλες γνωστές πια σε κάθε αιγαλιωτη …και το κακό συνεχίζεται, τίποτα δεν πρόκειται ν αλλάξει αν δεν παρέμβουμε εμείς οι ίδιοι σε τοπικό και γενικό επίπεδο και να πάρουμε την υπόθεση της πολιτικής απ τους επαγγελματίες βουλευτές δημάρχους παραγοντίσκους κάθε λογής. σε κάθε επίπεδο !

Βρισκόμαστε ήδη στον έβδομο χρόνο επιβολής της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας.

Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, ως συγκρότηση που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί το κατεξοχήν θύμα της επταετίας των μνημονίων. Τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κατάσταση της, είναι η οικονομική κατάρρευση των πόρων της, η μη εκπλήρωση των στοιχειωδών κοινωνικών υποχρεώσεων της.

Η σημερινή δημοτική αρχή είναι μια από τα ίδια, εφαρμόζει στο ακέραιο τις εντολές της κυβέρνησης, των μνημονίων και της ΕΕ, η κόντρα της άλλωστε με τους κατοίκους για τον παιδικό σταθμό στο Πατινάζ, όπως και η αντιπαράθεση της με τους εργαζόμενους στο Δήμο το επιβεβαιώνουν.

Την ίδια στιγμή  αρνείται να διεκδικήσει να δοθούν στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα που με τις με τις πιο μετριοπαθείς μετρήσεις  προσεγγίζουν   τα 13 δις  ευρώ αθετώντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της.

Η αποστέρηση των τοπικών κοινωνιών - με την υλοποίηση των όσων προβλέπονται  στο 3ο  μνημόνιο –  από  ανεκτίμητα κοινωνικά αγαθά, όπως η ενέργεια, ο αιγιαλός, οι υποδομές, το νερό, η ΜΚΟποίηση της κοινωνικής πρόνοιας και της διαχείρισης του προσφυγικού κ.λ.π.,  αποτελούν  θεμελιώδη επιδίωξη της κυβέρνησης και των δανειστών, που οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση  της Αυτοδιοίκησης.

 Ακόμα και οι διακηρύξεις  για μια  άλλη πολιτική στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων μετατρέπονται γοργά στη γνωστή από το παρελθόν πολιτική της  «μπίζνας», των ΣΔΙΤ, των κερδών των μεγαλοεργολάβων σε βάρος των πολιτών  και του περιβάλλοντος. Μαίνεται δε στο παρασκήνιο ο ανταγωνισμός εκπροσώπων πρώτου και δεύτερου βαθμού για τη λεία της πίτας των απορριμμάτων. 

Σας καλούμε μαζί να βρούμε τρόπους για να διεκδικήσουμε όλα όσα λείπουν απ την πόλη και την ζωή μας  γιατί ξέρουμε αυτό που ξέρει κάθε πολίτης,  ότι όσο τον έλεγχο της πολιτικής έχουν οι τράπεζες το ΔΝΤ η ΕΕ και οι εκπρόσωποι τους η τοπική αυτοδιοίκηση θα ναι στο ψυγείο.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα παλέψουμε για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ό,τι δεν έχει ακόμη καταργηθεί και θα στηθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει την φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση . Η ίδια μας η λειτουργία στηρίζεται στην γενική μας συνέλευση και στην άμεση δημοκρατία.. με συντροφικό τρόπο παίρνουμε τις αποφάσεις μας συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις. Δεν είμαστε το μακρύ χέρι κανενός κόμματος ούτε οι υποψήφιοι και οι εκπρόσωποι της κίνησης μας περνούν απ την κρησάρα των επίσημων κομματικών μηχανισμών. Αξιοποιούμε την συμμετοχή όλων μακριά απ την λογική της ανάθεσης.

 Με βάση τη διακήρυξη μας με την οποία απευθυνθήκαμε στο λαό του Αιγάλεω δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για :


·                     Ένα νέο  πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον οποίο θα διασφαλίζονται:
Ο βαθύς εκδημοκρατισμός της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια σε κάθε Καλλικράτια λογική
Ότι οι Δήμοι  η τοπική πολιτική εξουσία και διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες πρέπει να μπορούν να παρεμβαίνουν και να απαντάνε αποτελεσματικά στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των τομέων που αφορούν κοινωνικές δράσεις, χωροταξία, περιβάλλον, χρήσεις γης,  σχέσεις διοικητικής μορφής  Δημοσίου – πολίτη θα περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων, στο πλαίσιο ενός ενιαίου, σχεδιασμού.
Η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ ώστε αφενός να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας και αφετέρου οι ΟΤΑ να γίνουν πιο αποτελεσματικοί προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η επαρκής και επακριβής κατανομή των πόρων
·         Κατάργηση του «σχεδίου Καλλικράτης» που αναγορεύει το δήμαρχο, πειθήνιο όργανο της κάθε εξουσίας και ανοίγει το δρόμο του ξεπουλήματος του Δήμου και των υπηρεσιών του.
·         Καμία ανοχή σε λογικές επιτήρησης του δήμου μας από Ευρωπαίους αξιωματούχους και εντολοδόχους των λοιπών λυκοσυμμαχιών, πλην των ίδιων των δημοτών.
·         Χρηματοδότηση των αναγκών του δήμου μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και κάθε άλλης νόμιμης χρηματοδότησης που αναλογούν στις ανάγκες του λαού της περιοχής. Να σταματήσει η λογική της κατασπατάλησης κονδυλίων και της απορρόφησής τους με κριτήριο τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας, που κυρίως μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ κάνει ακόμα πιο δύσκολη αν όχι αδύνατη την ουσιαστική αυτοδιοίκηση του δήμου από το λαό και τον έλεγχο των οικονομικών από τους πολίτες και τους εργαζόμενους του δήμου.
·         Άμεση απόδοση δικαιοσύνης, όπου υπάρχουν ένοχοι να τιμωρηθούν. Να αποζημιωθεί οικονομικά ο δήμος από όσους κατασπαταλούν τα κονδύλια και τα αποθεματικά του, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι απολύονται.
·         Δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για το δικαίωμα όλων στην τροφή, την υγεία, τη μόρφωση.
·         Καμία συγχώνευση – υποβάθμιση σχολείων, κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών τους (Αρνούμαστε κάθε σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. )
·         Να λειτουργήσει το Λοιμωδών
·         Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ( όπως το πατινάζ και το Μπαρουτάδικο.)
·         Να μην τσιμεντοποιηθεί το Μπαρουτάδικο και το Πατινάζ. Ο βρεφονηπιακός σταθμός να λειτουργήσει στο νέο νηπιαγωγείο της Αγίου Γεωργίου.
·         Ο Ελαιώνας να γίνει υπερτοπικός - διαδημοτικός χώρος αναζωογόνησης για το λαό που υποφέρει από την έλλειψη πράσινου στην περιοχή. Όχι στα σχέδια καταστροφής του, μέσω παραχώρησης στο μεγάλο κεφάλαιο. Ούτε ένας δημοτικός χώρος στους ιδιώτες.
·         Ολομέτωπη αντίσταση και άμεσες ενέργειες για παύση των κατασχέσεων σπιτιών. Στηρίζουμε την επιτροπή κατά των πλειστηριασμών.
·         Ενάντια σε κάθε απόλυση εργαζόμενου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσουν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (κοινωφελής εργασία, vaucher κλπ)
·         Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, που είναι φυσικό και κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διατήρηση κάθε μορφής ζωής, και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων.
·         Αντιφασιστική δράση, απέναντι στις λογικές χωρισμού του λαού σε αντίπαλα στρατόπεδα ντόπιων – αλλοδαπών, που σκοπό έχουν να αποκρύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης που δεχόμαστε.
·         Στήριξη των προσφύγων και του δικαιώματός τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να επιλέξουν τη χώρα διαμονής τους,
·         Να ενταχθούν όλα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία κανονικά και όχι στα μεσημεριανά γκέτο.
·         Σταμάτημα της πολιτικής της κυβέρνησης – τρόικας, που φέρνει ανεργία, πείνα και εξαθλίωση.
·         Ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
·         Διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών. Όχι άλλα λεφτά του λαού στις τσέπες του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
·         Αποδέσμευση από την ΕΕ , που θα μας απαλλάξει από τις επιταγές της αντιδραστικής συμμαχίας αφού είναι όργανο των κεντρικών τραπεζών και του πολυεθνικού κεφαλαίου των αγορών, με ενέργειες κοινωνικοπολιτικής ένωσης των λαών της Ευρώπης.
·         Απεξάρτηση της οικονομίας από το ευρώ, για να μπορέσει να ασκηθεί εθνική νομισματική πολιτική προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
·         Να κατακτήσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.




Το κείμενο- απόφαση της συνέλευσης για τη διεύρυνσης υπογράφουν οι παρακάτω :

ΑΛΕΞΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΓΕΝΑ ΔΩΡΑ
ΒΑΪΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑΣ (ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ) ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΕΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΤΣΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΟΥΔΥΛΙΔΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΚΙΣΚΗΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΕΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΛΑΓΑΡΗΣ ΛΑΚΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΟΥΡΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΠΕΡΓΗ ΜΑΓΔΑ
ΜΠΟΥΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΦΑΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΝΑΝΑ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΑΚΗΣ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΓΟΥΡΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΙΜΩΤΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ
ΣΙΜΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΟΥΒΛΕΛΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΠΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΤΕΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΡΑΓΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΤΣΕΛΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου