Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«Ένα βήμα μπροστά»: βιωματική δράση για την Ημέρα της Γυναίκας από τα ΚΑΠΗ του Δήμου.



Τα μέλη των ΚΑΠΗ της Αγίας Βαρβάρας γιόρτασαν την Ημέρα της Γυναίκας με μια
πρωτότυπη δράση βιωματικής μάθησης που φιλοξενήθηκε στο χώρο του 1ου ΚΑΠΗ.
Οι γυναίκες και άνδρες μέλη που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν γιατί γιορτάζουμε Διεθνώς την Ημέρα της Γυναίκας τιμώντας τις διεκδικήσεις δικαιωμάτων των γυναικών που ξεκίνησαν το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη.
Στη συνέχεια συμμετείχαν στη δράση «Ένα βήμα μπροστά»,  ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων που είχε ως στόχο να αναδείξει τις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνουν οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία και πόσο αυτές (άστεγη, κακοποιημένη, άνεργη διαζευγμένη μητέρα κ.α) παραβιάζουν ακόμη και σήμερα βασικά δικαιώματα των γυναικών και τις τοποθετούν σε μειονεκτική θέση.
Το θετικό μήνυμα που αναδείχθηκε από τις γυναίκες που συμμετείχαν - πολλές από τις οποίες είχαν βιώσει στο παρελθόν προβλήματα και τα  μοιράστηκαν – ήταν ότι μια γυναίκα μπορεί να βρει μέσα της τη δύναμη να «αλλάξει θέση», να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που συναντά και να νικήσει τα εμπόδια της ζωής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένους στη βιωματική μάθηση Κοινωνικούς Λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών κατασκευών, μελών των ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου