Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Σύσκεψη στο Περιστέρι για την Σύσκεψη στο Περιστέρι για την Ειδική Αγωγή - 9 Μάρτη 2017


Πέμπτη 9 Μάρτη 2017 στις 6.00μμ. στο χώρο των 15-29 Δημοτικών Σχολείων (Ακαρνανίας 65 Περιστέρι, πλησίον μετρό Ανθούπολη) 
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεσή της επιβάλλοντας «κόφτη» στα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των ΑμΕΑ, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΦΚΑ και των αλλαγών στον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής. 
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν δυο μήνες αποφάσισε να εντάξει την Ειδική Αγωγή στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του συνολικότερου «εξορθολογισμού» δαπανών, αφού η Ειδική Αγωγή στοιχίζει. 
Για ακόμα μια φορά θα «πληρώσουν το μάρμαρο» γονείς και εργαζόμενοι, ενώ μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα θα αξιοποιήσουν την «ευκαιρία» για να επεκταθούν στο χώρο. 
 Αντί να δημιουργηθούν δημόσιες δομές θεραπείας και αποκατάστασης, οι κοινωνικές δαπάνες μειώνονται και ο χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης ιδιωτικοποιείται, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της ΕΕ-ΔΝΤ. 
Έτσι οι μεν γονείς θα κληθούν να πληρώνουν τις θεραπείες των παιδιών τους, οι δε εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κέντρα θα βρεθούν σε ακόμα δυσκολότερες εργασιακές συνθήκες. 
  •  Η Ένωση Γονέων Περιστερίου, 
  • Ο Σ.Ε.Π.Ε Περιστερίου ‘’Έλλη Αλεξίου’’, 
  • Η Α΄ΕΛΜΕ Δ. Αττικής[Περιστερίου] 
Καλούμε Τους γονείς των μαθητών μας, τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τις δημόσιες δομές Ειδικής Αγωγής και τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής σε σύσκεψη την Πέμπτη 9 Μάρτη 2017 στις 6.00μμ. στο χώρο των 15-29 Δημοτικών Σχολείων (Ακαρνανίας 65 Περιστέρι, πλησίον μετρό Ανθούπολη) για να συζητήσουμε και αποφασίσουμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου