Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Διέρρηξαν mini market 2 φορές στην Πεισιστράτους Νέα Ζωή Περιστερίου – Αυξάνονται οι διαρρήξεις – Τι ψάχνει η Αστυνομία



Πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη Νέα Ζωή Περιστερίου, σε σπίτια και κάθε είδους καταστήματα, με αποτέλεσμα να έχει θορυβηθεί ο κόσμος της περιοχής.


Τελευταίο κρούσμα, σε μία σειρά πολλών διαρρήξεων (ή απόπειρας διαρρήξεων) ήταν το «χτύπημα» σε ψιλικατζίδικο της οδού Πεισιστράτους το οποίο αφού διέρρηξαν και αφαίρεσαν χρήματα και προϊόντα τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου ... επέστρεψαν μια νύχτα αργότερα και το αποτελείωσαν με την ίδια μέθοδο!
Άδεια και ρημαγμένη η βιτρίνα με τα τσιγάρα
Με "ψαλίδα"
Οι άγνωστοι - προς το παρόν- δράστες ήταν τρεις την πρώτη φορά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και διέρρηξαν το κατάστημα, τα ξημερώματα.
Εφοδιασμένοι με "ψαλίδα" έσπασαν το λουκέτο που ασφάλιζε την κλειδαριά,σήκωσαν τα ρολά, μπήκαν μέσα με σακούλες στα χέρια και λεηλάτησαν το κατάστημα. παίρνοντας όσα περισσότερα τσιγάρα και καπνό μπορούσαν καθώς και όλα τα χρήματα από το ταμείο. Ο συναγερμός χτύπησε, μερικοί βγήκαν να δουν τι συνέβαινε αλλά οι ίδιοι έγιναν άφαντοι στο σκοτάδι με το αυτοκίνητο που διέθεταν.
Είναι ευτύχημα που δεν πήραν την ταμειακή όμως αφαίρεσαν όλα τα χρήματα μαζί με το... συρτάρι
 
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε πάρθηκαν αποτυπώματα έγιναν εργασίες για να λειτουργήσει και να ασφαλιστεί η επιχείρηση και μετά από 48 ώρες, οι ίδιοι, όχι τρεις αλλά δύο θρασύτατοι κακοποιοί έδωσαν τη χαριστική βολή στον άτυχο μαγαζάτορα αφού άδειασαν ακόμα και τα λιγοστά πακέτα τσιγάρα που είχε αγοράσει για να συνεχίσει τη δουλειά του.

Στόχος τους ήταν πάλι ο καπνός και το ταμείο και φυσικά ρήμαξαν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Ο μαγαζάτορας υπολογίζει τις ζημιές περίπου στις 20.000 ευρώ.

Η Αστυνομία διερευνά κάθε πληροφορία που έχει στη διάθεσή της για αλλοδαπούς, για τσιγγάνους ή για οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να εμπλακεί σε μία διάρρηξη.

Γενικότερα, οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε σπίτια και καταστήματα είναι ένα φαινόμενο που παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Νέα Ζωή Περιστερίου και όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κάθε 24ωρο στην Δ. Αθήνα αναφέρονται τηλεφωνικά στην Αμεση Δράση, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 50 - 60 κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους. 

Ωστόσο, περίπου το ένα τρίτο των περιστατικών αυτών δεν καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία, καθώς οι πολίτες δεν κάνουν μήνυση προτιμώντας να αποφύγουν τη γραφειοκρατία που συνεπάγεται μία επίσημη καταγγελία. 
Καθένα από τα περιστατικά αυτά αποτελεί και ένα κομμάτι στο παζλ της μικροεγκληματικότητας, που διατηρεί σταθερά αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, ενώ αξιωματικοί εκφράζουν φόβους πως η οικονομική κρίση θα συνεχίσει να «εκτινάσσει» στα ύψη τα συγκεκριμένα αδικήματα. 

- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/astinomiko-deltio/item/11007-xtypisan-psilikatzidiko-stin-tripoli-afksanontai-oi-diarrikseis-ti-psaxnei-i-astynomia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου